Antena 3 CNN Externe Armata israeliană anunţă încetarea armistiţiului din Fâşia Gaza

Armata israeliană anunţă încetarea armistiţiului din Fâşia Gaza

Armata israeliană anunţă încetarea armistiţiului din Fâşia Gaza
Sursa foto: Foto: en.alalam.ir
01 Aug 2014   •   14:23

Armata israeliană a anunţat vineri încetarea armistiţiului cu Hamas din Fâşia Gaza, unde unul dintre soldaţii săi a fost probabil răpit, iar Egiptul a informat oficialii palestinieni că amână negocierile prevăzute la Cairo între delegaţia israeliană şi palestiniană, scrie AFP.
   
Întrebat dacă armistiţiul de 72 de ore, care a intrat în vigoare la ora 08.00 (08.00, ora României), s-a încheiat, purtătorul de cuvânt al armatei Peter Lerner a răspuns afirmativ.
   
Pe de altă parte, Egiptul a informat vineri oficialii palestinieni că amână negocierile prevăzute la Cairo între delegaţia israeliană şi palestiniană, după ce Israelul a informat despre capturarea unuia dintre soldaţii săi, potrivit unui reprezentant al Jihadului Islamic.
   
"Egiptenii au contactat Jihadul Islamic şi au spus că Israelul i-a informat că un soldat a fost capturat", a afirmat Ziad al-Nakhale. "Discuţiile au fost amânate", a adăugat el.
   
Anterior, armata israeliană a anunţat că este posibil ca un soldat israelian să fi fost răpit în Fâşia Gaza, vineri dimineaţă, în timp ce un armistiţiu era în vigoare.
   
Un armistiţiu de 72 de ore a intrat în vigoare vineri dimineaţa, la ora locală 8.00 (8.00, ora României), în Fâşia Gaza, în cea de-a 25-a zi a unui război devastator şi sângeros între armata israeliană şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.
 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close