Antena 3 CNN Externe Armata israeliană, atacată de hackeri: ”Vă vom lovi aşa cum nu v-aţi imaginat niciodată”

Armata israeliană, atacată de hackeri: ”Vă vom lovi aşa cum nu v-aţi imaginat niciodată”

Un grup de hackeri a atacat Ministerul israelian al Apărării. Au fost publicate imagini și informații despre soldați și despre ministrul Benny Gantz. ”Vă vom lovi așa cum nu v-ați imaginat niciodată,” au amenințat aceștia.

Armata israeliană, atacată de hackeri: ”Vă vom lovi aşa cum nu v-aţi imaginat niciodată”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    28 Oct 2021   •   19:11

Gruparea, care poartă numele de Moses Staff, a început să publice documente, pe care pretine că le-a obținut de pe serverele Ministerului Apărării din Israel. Potrivit acestora, au fost sparte peste 165 de servere și 254 de site-uri web și s-au descărcat peste 11 terabiți de date.

”Am fost cu ochii pe voi de mulți ani, în fiecare moment și la fiecare pas”, a scris grupul pe canalul lor Telegram, duminică, după atac, potrivit The Jerusalem Post.

”Toate deciziile şi declaraţiile voastre au fost sub supravegherea noastră. La final, vă vom lovi aşa cum nu v-aţi imaginat niciodată,” au adăugat.

În anunț, Moses Staff a transmis că are acces la documente confidențiale, inclusiv rapoarte, hărți operaționale, informații despre soldați și unități, scrisori și corespondență. „Vom publica aceste informații pentru a informa întreaga lume despre crimele autorităților israeliene”, a avertizat grupul.

Fișierele publicate până acum includ fotografii ale soldaților israelieni, dar și o scrisoare, din 2010, a lui Gantz către liderii armatei. Printre ele sunt și liste ale unor date confidențiale ale militarilor, care ar conține numele, numerele de identificare, e-mailurile, adresele, numerele de telefon și chiar statutul socio-economic al soldaților, studenților pre-militari și persoanelor conectate la Ministerul Apărării.

În descrierea grupării se precizează că nu vor uita „de soldații al căror sânge este vărsat din cauza politicilor greșite și a războaielor fără rezultat, de mamele care-și plâng pentru copiii și de toată cruzimea și nedreptatea făcute oamenilor acestei națiuni”.

Grupul nu a clarificat la care soldați se referă. Deocamdată nu este clar dacă hackerii acționează independent sau susținuți susținut de un stat.

Ministerul israelian al Apărării a evitat să spună dacă, într-adevăr, a fost victima unui atac cibernetic. În schimb, Direcţia Naţională de Securitate Cibernetică a transmis o notă în care evocă unele vulnerabilităţi ale anumitor programe Microsoft.

Nu se știe cine sunt personajele din Moses Staff. Pe contul de Twitter al grupării, care a fost deschis în această lună, apare ca locație Ierusalim, în limba ebraică.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close