Antena 3 CNN Externe Armata israeliană respinge informaţiile despre evacuarea coloniştilor ilegali din Cisiordania

Armata israeliană respinge informaţiile despre evacuarea coloniştilor ilegali din Cisiordania

Armata israeliană respinge informaţiile despre evacuarea coloniştilor ilegali din Cisiordania
Sursa foto: colonii israeliene
23 Iul 2009   •   17:51

Ministerul Apărării din Israel a dezminţit informaţiile apărute în presa locală că armata a pregătit un comandament special pentru a se ocupa de demolarea avanposturilor ilegale din Cisiordania.
Cotidianul Ha'aretz scria că s-ar pregăti un pln de evacuare simultană a 23 de avanposturi create după martie 2001, conform unei promisiuni făcută de statul evreu SUA pentru a redeschide negocierile de pace cu palestinienii.

Poliţia a stabilit un comandament special pentru a pregăti un asemenea scenariu, scria ziarul, care adăuga că "toate operaţiunile poliţiei din Cisiordania sunt formal sub autoritatea Forţelor israeliene de Apărare?, iar forţele acesteia vor participa la evacuare.

Se mai nota că în urmă cu două săptămâni, armata a făcut exerciţii în acest sens la o bază militară.

Ca răspuns, purtătorul de cuvânt al armatei a ţinut să sublinieze că ?relatările despre crearea unui cartier general special pentru evacuarea comunităţilor din Judea şi Samaria nu au nicio bază reală?, arăta armata într-un comunicat, referindu-se la Cisiordania după numele biblic.
"Trebuie subliniat că Armata nu a primit un ordin guvernamental de a evacua comunităţile sau de a pregăti un asemenea scenariu," se arăta.

Colonizarea este una din principalele probleme care împiedică procesul de pace israelianoi-palestinian. Avanposturile sunt zonele rezidenţiale mici din Cisiordania neautorizate de guvernul israelian şi unde locuies în general evreii radicali.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close