Armata libiană trimite trupe la Benghazi pentru a asigura securitatea

de S.T.    |    22 Dec 2012   •   11:30
Armata libiană trimite trupe la Benghazi pentru a asigura securitatea Foto: armytimes.com

Armata libiană se pregăteşte să trimită trupe pentru a asigura securitatea în oraşul Benghazi, în estul ţării, a declarat vineri un purtător de cuvânt militar la o zi după violenţele care s-au soldat cu patru morţi şi zece răniţi.

"Unităţi ale armatei vor securiza intrările şi ieşirile din oraş precum şi poziţiile strategice, până când securitatea va fi restaurată", a declarat un purtător de cuvânt al armatei, Ali al-Sheikhi, citat de AFP.
   
Această măsură intervine după o serie de atacuri imputate islamiştilor radicali, care au vizat posturi de poliţie din cel de-al doilea oraş al ţării.
   
Potrivit cifrelor oficiale, mai mulţi bărbaţi înarmaţi au atacat joi direcţia de poliţie de la Benghazi, provocând moartea a patru persoane şi peste zece răniţi.
   
Benghazi, leagăn al revoluţiei împotriva colonelului Muammar Kadhafi în 2011, a fost teatrul mai multor explozii şi unui val de asasinate în ultimele luni.
   
Aceste atentate sunt în general atribuite islamiştilor radicali, precum atacul de la 11 septembrie împotriva consulatului Statelor Unite, care s-a soldat cu moartea a patru americani printre care ambasadorul Chris Stevens.

Parteneri
x close