Antena 3 CNN Externe Armata pakistaneză ia cu asalt propriul sediu central, capturat de terorişti

Armata pakistaneză ia cu asalt propriul sediu central, capturat de terorişti

Armata pakistaneză ia cu asalt propriul sediu central, capturat de terorişti
Sursa foto: pakistan
12 Oct 2009   •   01:44


Unităţi de comando pakistaneze au fost nevoite să atace propriul sediu, duminică, după ce teroriştii au atacat centrul unităţii militare a ţării, luând 39 de soldaţi ostatici.
Operaţiunea de salvare a pus capăt unei crize de 18 ore. Talibani înarmaţi au lansat un atac îndrăzneţ asupra sediilor centrale ale armatei din Rawalpindi. Autorităţile pakistaneze arătau că 10 bărbaţi au executat asaltul.
Ei au ucis şase soldaţi şi au intrat într-unul din cele mai bine păzite locaţii din Pakistan. Unii dintre atacatori erau îmbrăcaţi cu uniforme militare, iar printre cei ucişi se aflau un general şi un colonel.
Cinci dintre atacatori au murit în timpul atacului la prima poartă din complex, iar la a doua intrare lupta a durat 45 de minute. Ei au reuşit să ia ostatici soldaţi şi angajaţi civili ai armatei. Garnizoana din Rawalpindi, aflată la circa 30 de minute de capitala Islamabad, este înconjurată de puncte de control şi ar trebui să fie unul din cele mai bine păzite locuri din ţară.
Când comdaourile pakistaneze au atacat, au găsit cel puţin un terorist care purta o centură sinucigaşă pentru a se arunca în aer alături de ostaticii pe care îi supraveghea, dar a fost doborât înainte de a apăsa pe trăgaci, arăta generalul Athar Abbas, purtător de cuvânt al armatei.
Trei ostatici şi doi membri ai trupei de comando au fost ucişi în operaţiunea de salvare, precum şi patru din cei cinci terorişti.
Acesta a fost al treilea atac major din Pakistan din ultima săptămână.
Luni, un sinucigaş s-a aruncat în aer la sediul ONU din Islamabad, în timp ce vineri o maşină capcană a dus la uciderea a 49 persoane.
Creierul operaţiunii teroriste s-a aflat în spatele a două alte atacuri importante în ultimii doi ani, iar poliţia avertizase armata, încă din iulie, de posibilitatea unui asemenea atac.
Teroristul capturat în viaţă a fost identificat ca fiind Muhammad Aqeel, fost militar, despre care se presupune că este membru al Lashkar-e-Jhangvi, grup afiliat la Al Qaeda şi talibanii pakistanezi.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: atac terorist Al Qaeda
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close