Antena 3 CNN Externe Armata rusă a ucis 49 de presupuşi rebeli în Caucazul de Nord

Armata rusă a ucis 49 de presupuşi rebeli în Caucazul de Nord

Armata rusă a ucis 49 de presupuşi rebeli în Caucazul de Nord
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
21 Oct 2012   •   11:26

Patruzeci şi nouă de presupuşi rebeli au fost ucişi de către armata rusă în cadrul unei operaţiuni "de mare amploare" efectuată în mai multe regiuni din Caucazul de Nord, unde se află republici instabile ca Inguşia şi Daghestan, vecine cu Cecenia, a anunţat duminică NAK, relatează AFP.
   
Operaţiunea a avut loc în urma unor afirmaţii exasperate ale preşedintelui Vladimir Putin care, în cursul unei reuniuni în Caucazul de Nord, vineri, a acuzat autorităţile că nu acţionează suficient în vederea preluării controlului total asupra regiunii, în urma celor două războaie din Cecenia.
   
Operaţiunea s-a desfăşurat în mai multe republici din această regiune instabilă musulmană şi a condus la eliminarea unei serii de şefi "odioşi" ai gherilei şi de susţinători ai acestora, a anunţat Comitetul naţional rus de luptă împotriva terorismului (NAK).
   
"Acţiunea coordonată a permis să se pună capăt activităţilor mai multor şefi odioşi de bandă, unor membri ai bandelor şi complicilor acestora, afectând în mod substanţial sistemul în cadrul căruia operează bandiţii", se arată în comunicatul NAK, citat de către agenţia Interfax.
   
Trupe federale şi locale au participat la aceste raiduri "de mare amploare şi masive", a precizat NAK. În total, 90 de baze rebele au fost distruse.
   
NAK nu a precizat, totuşi, nici data şi nici durata operaţiunii.

×
Subiecte în articol: armata Rusia amploare cecenia rebeli
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close