Armata rusă se angajează să NU mai blocheze bazele ucraineene din Crimeea

de G.S.    |    16 Mar 2014   •   18:20
Armata rusă se angajează să NU mai blocheze bazele ucraineene din Crimeea Foto: king5.com
Comandanţii forţelor ruse şi ai forţelor ucrainene din Peninsula Crimeea au ajuns la un acord potrivit căruia bazele ucrainene să nu mai fie blocate până vineri, 21 martie, a anunţat duminică ministrul interimar ucrainean al Apărării Igor Teniuh, relatează AFP, conform Mediafax.
Aceste baze, care sunt blocate de către forţe ruse sau proruse şi a căror aprovizionare a devenit dificilă, vor putea să-şi refacă rezervele, a spus ministrul, citat de agenţia Interfax Ukraine.
Duma de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus) urmează să voteze pe 21 martie un proiect de lege privind alipirea Crimeei la Rusia, subiectul unui referendum în curs, duminică, în peninsula ucraineană.
În aceeaşi zi Ucraina speră să semneze cu Uniunea Europeană (UE) partea politică a unui acord de asociere.
"Unităţile militare care sunt staţionate în Crimeea sunt în stare de alertă de luptă", a subliniat Tehiuh. "În ceea ce priveşte măsurile care este necesar să fie adoptate în urma pretinsului referendum, acorduri au fost încheiate între comandanţi (...), potrivit cărora până la 21 martie nicio măsură nu va fi luată pentru blocarea unităţilor noastre şi, de aceea, între timp, acestea procedează la refacerea rezervelor", a precizat ministrul.
"Situaţia unităţilor noastre, în ceea ce priveşte blocarea lor, a devenit normală. Eu cred că acest armistiţiu se va prelungi până la 21", a mai spus el.
 

Parteneri
x close