Antena 3 CNN Externe Bombardamente intense. Armata rusă a distrus 1.623 de "ţinte teroriste" într-o lună de intervenţie militară în Siria

Bombardamente intense. Armata rusă a distrus 1.623 de "ţinte teroriste" într-o lună de intervenţie militară în Siria

Bombardamente intense. Armata rusă a distrus 1.623 de "ţinte teroriste" într-o lună de intervenţie militară în Siria
Sursa foto: Foto: Facebook
de S.T.    |    30 Oct 2015   •   20:22

Armata rusă a anunțat vineri că a distrus 1.623 de "ținte teroriste" în Siria, de la începutul intervenției sale militare în această țară, în urmă cu exact o lună, informează AFP și Reuters.

"În decurs de o lună, avioane ruse au efectuat 1.391 de operațiuni și au distrus 1.623 de ținte teroriste", dintre care 51 de tabere de antrenament și 131 de depozite de muniții, a anunțat șeful operațiunii militare a armatei ruse în Siria, generalul Andrei Kartapolov, citat de agențiile de presă ruse.

Printre țintele lovite de aviația rusă, care și-a început campania de atacuri aeriene la 30 septembrie, generalul Kartapolov a enumerat 786 de tabere militare, 371 de puncte fortificate, 249 de posturi de comandă și 35 de ateliere pentru fabricarea de mașini-capcană.

Cu toate acestea, generalul rus a subliniat că "este prea devreme să se vorbească despre o victorie asupra organizației Statul Islamic".

Aviația rusă și-a amplificat în ultimele zile intensitatea bombardamentelor, acest lucru datorându-se, după cum subliniază ea, multitudinii de informații obținute "pe diverse canale" cu privire la coordonatele pozițiilor teroriștilor.

De la începutul intervenției sale în Siria, Rusia afirmă că vizează exclusiv gruparea jihadistă Statul Islamic și alte grupări teroriste, la solicitarea regimului de la Damasc. În același timp, SUA și aliații lor susțin că raidurile ruse sunt menite în special să salveze regimul lui Bashar al-Assad și vizează mai degrabă grupări ale opoziției moderate decât pe jihadiștii SI.

×
Subiecte în articol: Armata rusa Siria Rusia Stat Islamic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close