Antena 3 CNN Externe Armata siriană a lansat un asalt asupra oraşului Qousseir

Armata siriană a lansat un asalt asupra oraşului Qousseir

Armata siriană a lansat un asalt asupra oraşului Qousseir
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
19 Mai 2013   •   14:35
Armata siriană, susţinută de puternicul partid şiit libanez Hezbollah, a lansat duminică un asalt asupra oraşului Qousseir, încercând să preia controlul asupra acestui fief al rebelilor, în centrul ţării, care rezistă de peste un an, a anunţat un ONG, relatează AFP, conform Mediafax.
"Asaltul asupra (oraşului) Qousseir a început şi se poartă lupte aprige între rebeli şi armată la intrarea în oraş", a declarat pentru AFP Rami Abdel Rahmane, directorul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie care se sprijină pe o reţea vastă de militanţi şi surse militare şi medicale.
"Militari şi tancuri încearcă să pătrundă în oraş, iar rebelii încearcă să îi respingă", a adăugat el.
Combatanţi din cadrul Hezbollah, un aliat loial regimului lui Bashar al-Assad, "joacă un rol central în această bătălie", a subliniat Rahmane.
Armata a pregătit ofenisva terestră efectuând începând de duminică dimineaţa o serie de raiduri aeriene asupra oraşului, însoţite de tiruri violente de artilerie şi de mortier, potrivit ONG-ului şi unor militanţi.
Aceste bombardamente s-au soldat cu 20 de morţi, inclusiv 11 rebeli, potrivit Observatorului.
Armata, susţinută de combatanţi Hezbollah şi membri ai unor miliţii loiale regimului, înceracă de mai multe săptămâni să preia controlul asupra acestui oraş, care scapă controlului regimului preşedintelui al-Assad de peste un an.
Aceste forţe au reuşit recent să preia controlul asupra mai multor sate din jurul oraşului Qousseir, în provincia Homs (centru), pe o axă strategică ce leagă capitala Damasc de litoral.
 

×
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close