Antena 3 CNN Externe Armata siriană, aproape de o victorie majoră

Armata siriană, aproape de o victorie majoră

Armata siriană, aproape de o victorie majoră
10 Feb 2017   •   23:50

Forţele regimului sirian a ajuns vineri la periferia oraşului Al Bab, bastion al grupării jihadiste Stat Islamic (SI) vizat şi de armata turcă, a făcut cunoscut Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP. 

Potrivit OSDO, trupele siriene şi aliaţii lor se află în prezent la 1,5 kilometri de Al Bab, în nordul Siriei. 

Realizând "progrese importante", acestea au cucerit un sat din apropierea oraşului, ultimul mare bastion al grupării extremiste sunnite în provincia Alep. 

Forţele regimului Bashar Al-Assad, sprijinite de Rusia, au lansat recent o ofensivă pentru a elibera acest oraş simbol care se află, de asemenea, în vizorul rebelilor sirieni susţinuţi de trupe turce. 

Al Bab este asediat după ce forţele guvernamentale, care înaintează dinspre sud, au eliberat luni de sub controlul SI un drum strategic. La rândul lor, trupele turce avansează spre oraş dinspre nord, est şi vest. 

Joi, cinci soldaţi turci şi-au pierdut viaţa în lupte cu jihadiştii, ridicând la zece numărul militarilor turci ucişi în acest sector în două zile, potrivit agenţiei de presă proguvernamentale Anadolu. 

În total, 66 de soldaţi turci au murit, potrivit agenţiei de presă Dogan, de la începutul intervenţiei turce în nordul Siriei, la 24 august, pentru a-i alunga pe jihadiştii din SI, dar şi miliţiile kurde siriene pe care Ankara le consideră grupări teroriste. 

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a lăsat să se înţeleagă că, după eliberarea oraşului Al Bab, Turcia şi aliaţii săi ar putea trimite forţele lor la Raqqa, capitala SI în Siria.

×
Subiecte în articol: Siria armata razboi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close