Antena 3 CNN Externe Armata siriană liberă nu îl recunoaşte pe noul premier: Nu a fost ales prin consens

Armata siriană liberă nu îl recunoaşte pe noul premier: Nu a fost ales prin consens

Armata siriană liberă nu îl recunoaşte pe noul premier: Nu a fost ales prin consens
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
24 Mar 2013   •   17:48

Armata siriană liberă (ASL) nu îl recunoaşte pe Ghassan Hitto, premierul rebel sirian ales la 19 martie după discuţii aprinse la Istanbul, a afirmat duminică pentru AFP un oficial de rang înalt al acestei organizaţii.
   
"Noi, ASL, nu îl recunoaştem pe Ghassan Hitto ca premier deoarece Coaliţia naţională nu l-a ales prin consens", a declarat Louai Muqdad, coordonatorul politic şi de presă în cadrul ASL.
   
Hitto a câştigat alegerile la Istanbul cu 35 de voturi din 49 de votanţi, după 14 ore de discuţii în cadrul unei reuniuni cu uşile închise, dar opozanţii acestei nominalizări au acuzat Fraţii Musulmani şi Qatarul că au forţat mâna Coaliţiei.
   
Aproximativ zece membri ai Coaliţiei, între care purtătorul de cuvânt Walid al-Bunni, au decis să-şi suspende apartenenţa pentru a nu participa la aceste alegeri pe care le consideră nelegitime. Coaliţia este cel mai important grup al opoziţiei siriene.
   
"Cu tot respectul pentru Hitto, este imposibil pentru ASL să recunoască un premier care nu a obţinut consensul din partea tuturor componentelor Coaliţiei", a afirmat Muqdad.
   
"Le cerem membrilor Coaliţiei să îşi repare greşelile", a adăugat el.
   
Aceste declaraţii ale lui Muqdad au loc la o zi după cele ale liderului ASL, generalul Selim Idriss, care a publicat un comunicat pe YouTube, în care afirmă: "ASL şi toate entităţile sale îşi condiţionează susţinerea şi cooperarea cu premierul de un consens" în rândul opoziţiei.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close