Antena 3 CNN Externe Armata SUA ar oferi instruire limitată militarilor ucraineni în Polonia, dar nu în mod formal

Armata SUA ar oferi instruire limitată militarilor ucraineni în Polonia, dar nu în mod formal

Armata americană le oferă, doar limitat, instruire unor militari ucraineni pe teritoriul Poloniei, pentru utilizarea armamentului furnizat de Occident, afirmă surse de la Washington, în efortul de a clarifica declaraţiile preşedintelui Joseph Biden.

Armata SUA ar oferi instruire limitată militarilor ucraineni în Polonia, dar nu în mod formal
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Mar 2022   •   20:27

Joseph Biden a spus, săptămâna trecută, în cursul vizitei în Polonia, că militari SUA au văzut, "când erau acolo", "femei, tineri stând în faţa unui tanc, spunând că nu pleacă, îşi apără teritoriul". Ulterior, liderul de la Casa Albă a încercat să clarifice afirmaţiile, afirmând că se referea la "ajutorul oferit pentru instruirea trupelor ucrainene, în Polonia".

Un oficial al Preşedinţiei statelor Unite a transmis că "în Polonia sunt militari ucraineni care interacţionează cu regularitate cu trupele americane, la acest lucru se referea preşedintele american".

Surse de la Washington, citate de CNN, au declarat, marţi, că, deşi militari americani le oferă o anumită instruire unor soldați din Ucraina pe teritoriul Poloniei, pentru utilizarea noilor tipuri de armament furnizate în contextul invaziei ruse, acest lucru nu înseamnă "o misiune formală de antrenament", scrie Mediafax.

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close