Antena 3 CNN Externe Armata SUA: Scopul este de a-l captura viu pe bin Laden

Armata SUA: Scopul este de a-l captura viu pe bin Laden

Armata SUA: Scopul este de a-l captura viu pe bin  Laden
Sursa foto: bin laden
18 Mar 2010   •   19:16

Comandantul militar american din Afganistan a declarat că scopul trupelor SUA încă este capturarea lui Osama bin Laden viu şi "aducerea lui în faţa justiţiei ."
Comentariul generalului Stanley McChrystal vine în contradicţie cu afirmaţiile anterioare ale procurorului general Eric Holder. El a declarat în faţa Congresului că şansele de a-l prinde viu pe bin Laden sunt "infinitezimale" deoarece el va ucis probabil de forţele americane sau de proprii luptători pentru a nu fi capturat viu.
Locaţia lui Bin Laden este încă o necunoscută pentru SUA, dar statutul său a căpătat noi nuanţe după insistenţele preşedintelui Barack Obama de a judeca suspecţii de terorism în tribunale civile în loc de de tribunale militare.
Republicanii susţin că bin Laden şi alţii ca el nu ar trebui să aibă acealeaşi drepturi ca cetăţenii americani.
"Realitatea este că vom citi drepturile cadavrului lui Osama ben Laden, el nu va niciodată deferit justiţiei americane", a declarat Holder în faţa Congresului.
În acest context, întrebat dacă SUA a renunţat la caturarea viu a lui bin Laden, generalul McChrystal a negat un asemenea fapt.
Dacă bin Laden intră în Afganistan, "cu siguranţă vom încerca să îl prindem viu şi să îl aducem în faţa justiţiei," arăta McChrystal la Kabul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close