Antena 3 CNN Externe Armata SUA a creat un super vaccin eficient împotriva tuturor variantelor COVID, inclusiv Omicron

Armata SUA a creat un super vaccin eficient împotriva tuturor variantelor COVID, inclusiv Omicron

În câteva săptămâni, oamenii de știință de la Institutul de Cercetare al Armatei Walter Reed (WRAIR) sunt așteptați să anunțe un vaccin care este eficient împotriva tuturor variantelor SARS și COVID, inclusiv Omicron.

Armata SUA a creat un super vaccin eficient împotriva tuturor variantelor COVID, inclusiv Omicron
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    22 Dec 2021   •   11:00

Vaccinul e în lucru de aproape doi ani, a raportat Defence One, după ce armata a primit prima  secvențiere ADN a virusului COVID la începutul anului 2020. Armata a încercat într-un stadiu incipient să facă un vaccin care să fie eficient împotriva diferitelor variante.

Spre deosebire de celelalte produse, Walter Reed este un vaccin cu nanoparticule de feritină cu vârf, care are o proteină în formă de minge de fotbal cu 24 de fețe, permițându-i să se atașeze la vârfurile mai multor variante COVID de pe diferite părți ale proteinei.

Dr. Kayvon Modjarrad, directorul filialei de boli infecțioase a lui Walter Reed, a declarat pentru Defense One că vaccinul a avut „rezultate pozitive” în etapa de testare.

Acesta a testat vaccinul împotriva Omicron și a celorlalte variante cu rezultate pozitive ”care sunt în curs de revizuire finală.”

Dezvoltarea recentă a vaccinului este o veste binevenită mai ales că un număr tot mai mare de cercetări sugerează că majoritatea vaccinurilor actuale COVID oferă mult mai puțină protecție împotriva noii variante extrem de contagioase Omicron.

Modjarrad a spus că vaccinul trebuie încă să fie supus unor teste de faza a doua și a treia.

„Trebuie să îl evaluăm în mediul real și să încercăm să înțelegem cum funcționează vaccinul la un număr mult mai mare de indivizi care au fost deja vaccinați cu altceva inițial... sau au fost deja bolnavi”, a spus Modjarrad.

Unele cercetări se vor concentra asupra modului în care noul vaccin interacționează cu persoanele care au fost vaccinate anterior cu un vaccin actual COVID, cum ar fi cele ARNm de la Pfizer/BionTech și Moderna sau vaccinul de la Johnson & Johnson care include un virus vector.

„Am decis să privim o imagine de ansamblu, mai degrabă decât să ne concentrăm doar pe apariția inițială a SARS și, în schimb, să înțelegem că virușii suferă mutații, că vor apărea variante. Platforma noastră și abordarea îi va ajuta pe oameni să fie pregătiți pentru asta”, a adăugat Modjarrad, potrivit Newsweek.

Săptămâna trecută, peste 100 de pușcași marini americani au fost concediați pentru că au refuzat să primească vaccinuri COVID.

Pentagonul a declarat la începutul acestui an că vaccinul împotriva coronavirusului este obligatoriu pentru toți membrii serviciului, inclusiv pentru Garda Națională și pentru rezerviști. Secretarul Apărării Lloyd Austin a spus în mod repetat că vaccinarea este esențială pentru menținerea unei forțe militare sănătoase, care să poată fi pregătită să apere țara. 

×
Subiecte în articol: SUA vaccin armata COVID-19 omicron
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close