Antena 3 CNN Externe Pentagon: Armata ucraineană a primit avioane suplimentare, precum și piese pentru reparații

Pentagon: Armata ucraineană a primit avioane suplimentare, precum și piese pentru reparații

Armata ucraineană a primit avioane suplimentare, precum și piese pentru reparații, pentru ca aeronavele avariate să zboare din nou, a declarat marți Pentagonul.

Pentagon: Armata ucraineană a primit avioane suplimentare, precum și piese pentru reparații
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    20 Apr 2022   •   11:29

Ucraina a sfidat așteptările aliaților și experților militari, nu doar menținând forțele aeriene operaționale la aproape două luni de la începutul invaziei Rusiei, ci și reparând efectiv aeronave.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, nu a oferit detalii despre țările care au furnizat avioane, dar a recunoscut noile transferuri și a spus că Ucraina are mai multe avioane de vânătoare operabile decât în ​​urmă cu două săptămâni.

„Au primit avioane și piese de aeronave suplimentare pentru a-i ajuta să distrugă mai multe avioane în aer”, a spus Kirby într-un briefing de presă, fără a detalia.

Kirby a spus că Washingtonul nu a furnizat nicio aeronavă Kievului.

„Cu siguranță am ajutat la transbordarea unor piese de schimb suplimentare care le-au ajutat cu nevoile aeronavelor, dar nu am transportat aeronave întregi”, a spus el, potrivit Reuters.

Totuși, asta s-ar putea schimba în curând. Statele Unite au anunțat planuri de a transfera în Ucraina elicoptere de fabricație rusă care fuseseră odată destinate Afganistanului.

La peste 50 de zile de la începutul războiului, cerul de deasupra Ucrainei este încă contestat, parțial, din cauza flotei de aeronave și apărării aeriene a Ucrainei, inclusiv a rachetelor sol-aer portabile, lansate de umăr, furnizate de Statele Unite și aliații săi.

Acest lucru a permis Ucrainei să desfășoare o campanie la sol mult mai eficientă decât dacă Rusia ar avea dominație aeriană și și-ar putea apăra forțele  din cer.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Pentagon
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close