Antena 3 CNN Externe Armata ucraineană a declanşat un atac la 30 de kilometri vest de Doneţk, anunţă Kievul

Armata ucraineană a declanşat un atac la 30 de kilometri vest de Doneţk, anunţă Kievul

Armata ucraineană a declanşat un atac la 30 de kilometri vest de Doneţk, anunţă Kievul
Sursa foto: Foto: tageswoche.ch
10 Iul 2014   •   19:39

Forţele ucrainene au declanşat joi un atac în apropiere de satul Karlivka, la aproximativ 30 de kilometri vest de Doneţk, capitala acestei regiuni din estul Ucrainei, o zonă devastată de o insurecţie armată prorusă, a anunţat Ministerul de Interne, scrie AFP.
   
Un reporter AFP aflat la faţa locului a văzut avansând mai multe convoaie de blindate şi camioane care transportau trupe şi a auzit tiruri intensive de artilerie.
   
"Unităţi de la Ministerul de Interne, din Garda Naţională şi batalioane de apărare teritorială au lansat o ofensivă viguroasă în apropiere de satul Karlivka", susţinute de blindate, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.
   
Separatiştii au confirmat confruntări armate în această zonă.
   
"Au avut loc lupte, astăzi (joi), la Karlivka. Am distrus două tancuri" aparţinând forţelor ucrainene, a declarat "ministrul apărării" separatist Igor Strelkov într-o conferinţă de presă susţinută la Doneţk.
   
"Inamicul a suferit pierderi. Noi am suferit, la rândul nostru, din nefericire, pierderi", a adăugat el fără să ofere alte precizări. "Schimburi de tiruri de artilerie continuă", a declarat el joi după-amiaza.
   
Forţe loialiste caută, în prezent, să încercuiască cele două bastioane ale insurgenţilor din estul Ucrainei - oraşele Doneţk şi Lugansk.
 

×
Subiecte în articol: donetk
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close