Antena 3 CNN Externe Armata ucraineană a folosit cea mai distructivă armă. Rachete cu rază scurtă de acţiune împotriva rebelilor

Armata ucraineană a folosit cea mai distructivă armă. Rachete cu rază scurtă de acţiune împotriva rebelilor

Armata ucraineană a folosit cea mai distructivă armă. Rachete cu rază scurtă de acţiune împotriva rebelilor
Sursa foto: Foto: yemenfox.net
de S.T.    |    30 Iul 2014   •   08:57

Armata ucraineană a folosit rachete balistice cu rază scurtă de acţiune în operaţiunea pe care o desfăşoară din 15 aprilie împotriva insurgenţilor proruşi înarmaţi din estul Ucrainei, a anunţat marţi canalul de televiziune CNN, referindu-se la trei surse din cadrul serviciilor secrete americane, informează RIA Novosti.

În ultimele două zile, potrivit CNN, forţele guvernamentale ucrainene au utilizat rachete dotate cu ogive de 454 kg, cu o rază de acţiune de 89 km.

Aceste rachete reprezintă arma cea mai distructivă utilizată de armata ucraineană de la debutul conflictului, subliniază CNN.

Autorităţile de la Kiev au angajat din 15 aprilie o operaţiune specială de anvergură împotriva rebelilor proruşi din sud-estul Ucrainei, care a izbucnit după înlăturarea de la putere a regimului preşedintelui Viktor Ianukovici la 22 februarie.

Ostilităţile s-au soldat deja cu peste o mie de civili morţi şi pagube materiale semnificative.

Rusia susţine că este o "operaţiune de represalii" şi le cere liderilor ucraineni să-i pună capăt. La polul opus, Statele Unite susţin această operaţiune specială a Kievului destinată să menţină integritatea teritorială a ţării.

×
Subiecte în articol: Ucraina armata rebeli cnn
Parteneri
x close