Antena 3 CNN Externe Armata ucraineană abandonează Severodonețk. Guvernator militar: "Pozițiile sunt distruse!"

Armata ucraineană abandonează Severodonețk. Guvernator militar: "Pozițiile sunt distruse!"

Șeful administrației militare ucrainene din regiunea Lugansk, Serghei Gaidai anunță retragerea forțelor Kievului din orașul Severodonețk.

Armata ucraineană abandonează Severodonețk. Guvernator militar: "Pozițiile sunt distruse!"
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iun 2022   •   12:13

"Din păcate, militarii noștri vor trebui să se retragă din Severodonețk, pentru că nu are sens să rămână pe poziții distruse. Creștere numărul morților", a scris Gaidai, vineri, pe contul său de Telegram.

El a adăugat că în acest oraș, pe care forțele rusești îl bombardează zilnic de aproape patru luni, 90% din clădiri au fost distruse sau avariate.

Oficialul ucrainean a precizat că rușii au cucerit Nikolaevka, o așezare situată la sud-vest de Lîsîceansk, în apropierea drumului strategic spre Bahmut, care asigura aprovizionarea apărătorilor ucraineni.

Potrivit experților de la Institutul american pentru Studii de Război (ISW), este posibil ca trupele rusești să fi ajuns deja la periferia sudică a orașului Lîsîceansk.

Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene a anunțat că, în dimineața zilei de 24 iunie, trupele rusești au făcut o breșă în apărarea ucraineană la sud de Lîsîceansk, pe malul drept al râului Severski Doneț.

Conform sursei citate, armata ucraineană a reușit să respingă atacul dinspre sud-vest.

Foto: imagine din Severodonețk, cu fabrica "Azot" în fundal

×
Subiecte în articol: Severodonețk Lîsîceansk Serghei Gaidai
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close