Antena 3 CNN Externe Armata yemenită a dejucat un atentat sinucigaş la baza aeriană din Anad

Armata yemenită a dejucat un atentat sinucigaş la baza aeriană din Anad

Armata yemenită a dejucat un atentat sinucigaş la baza aeriană din Anad
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
06 Oct 2012   •   17:16

Armata yemenită a dejucat, sâmbătă, un atentat sinucigaş la baza aeriană din Anad, în sudul ţării, care găzduieşte militari americani, a declarat pentru AFP o sursă militară yemenită.

"Am dejucat o tentativă de atac cu un vehicul-capcană la baza aeriană din Anad", în provincia Lahj, a declarat sursa militară, adăugând că ţinta au fost "militarii americani staţionaţi la această bază".
   
"Vehiculul-capcană a reuşit să treacă de mai multe puncte de control şi a ajuns în interiorul bazei din Anad", a declarat sursa citată.
   
"Vehiculul aparţinea Al-Qaida", a continuat aceasta, subliniind că "aproximativ 14 soldaţi americani participă de două luni în această bază la formarea forţelor yemenite în lupta împotriva terorismului".
   
Aceeaşi sursă a adăugat că o anchetă este în desfăşurare pentru a se stabili circumstanţele în care vehiculul a intrat în această bază, unde măsurile de securitate sunt foarte stricte, tocmai din cauza prezenţei puternice a Al-Qaida în sudul Yemenului.
   
Alungată în iunie dintr-unul din bastioanele sale, provincia sudică Abyane, reţeaua s-a repliat în zonele muntoase din sudul ţării şi şi-a multiplicat atentatele împotriva oficialilor in această regiune, în special a ofiţerilor din serviciile de securitate.

×
Subiecte în articol: Yemen atentat sinucigas militari soldati
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close