Antena 3 CNN Externe Aruncarea în mare a rămăşiţelor lui Bin Laden, contrară regulilor Islamului

Aruncarea în mare a rămăşiţelor lui Bin Laden, contrară regulilor Islamului

Aruncarea în mare a rămăşiţelor lui Bin Laden, contrară regulilor Islamului
Sursa foto: Foto:flickr.com
02 Mai 2011   •   15:58
Consternare la Marea Moschee din Paris la aflarea veştii că trupul lui Osama Bin Laden a fost aruncat în mare. Acţiunea a fost clasificată drept „contrară regulilor sfinte ale islamului", relatează AFP. Potrivit posturilor de televiziune americane CNN şi MSNBC,cadavrul lui Osama Bin Laden a fost scufundat în mare, într-un loc neprecizat, respectând tradiţiile musulmane.

Dalil Boubakeur, o sursă apropiată rectorului Marii Moschei, a precizat că este "foarte surprinsă" de aceste informaţii, care "cer să fie verificate". Potrivit tradiţiei musulmane, "corpul unui defunct trebuie mai întâi spălat cu apă şi săpun, apoi numai cu apă şi în final cu apă amestecată cu camfor, înainte de a fi înfăşurat în trei bucăţi de stofă".

"Înhumarea se face în pământ, fără sicriu. Trupul trebuie amplasat paralel cu Mecca, capul defunctului uşor întors spre dreapta, pentru ca faţa să fie îndreptată spre Kaaba, sanctuarul sfânt al Mecca".

Scufundarea în apă a cadavrului lui Osama Bin Laden nu a fost confirmată oficial. Ne asigurăm că trupul său este tratat în acord cu practica şi tradiţia musulmană. Este un lucru pe care îl luăm foarte în serios", a spus anterior un oficial american.

 

×
Subiecte în articol: moschee Osama Bin Laden mare islam
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close