Antena 3 CNN Externe Blackout în Marea Britanie: mii de locuințe, fără curent electric de peste o săptămână, după furtuna Arwen

Blackout în Marea Britanie: mii de locuințe, fără curent electric de peste o săptămână, după furtuna Arwen

Mii de locuinţe din Marea Britanie sunt în continuare fără energie electrică la mai mult de o săptămână după ce furtuna Arwen a lovit ţara, relatează presa internațională.

Blackout în Marea Britanie: mii de locuințe, fără curent electric de peste o săptămână, după furtuna Arwen
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    05 Dec 2021   •   16:50

Asociaţia Producătorilor de Energie Electrică (ENA) a declarat că 4.025 de locuinţe încă aşteptau duminică dimineaţa să fie reconectate la reţea.

Numărul locuinţelor rămase fără electricitate după furtună era de 4.700 sâmbătă seara.

Majoritatea locuinţelor afectate se află în nord-estul Angliei, a precizat ENA.

Secretarul de stat britanic pentru afaceri şi energie, Kwasi Kwarteng, urmează să estimeze pagubele provocate de furtuna Arwen în Durham, duminică seara.

Situaţia survine după ce mai multe regiuni ale ţării au fost afectate de rafale puternice de vânt sâmbătă noaptea, iar temperaturile au scăzut sub zero în anumite părţi ale Scoţiei.

Met Office, biroul de meteorologie britanic, a prognozat în continuare ploi şi vânturi puternice săptămâna viitoare, condiţiile meteo nefavorabile urmând să persiste în zonele deja afectate de furtuna Arwen.

Ministerul Apărării britanic a declarat că 297 de membri ai armatei şi marinei au oferit sprijin autorităţilor civile şi au efectuat controale din uşă în uşă la persoanele vulnerabile, duminică dimineaţa.

Sursa: Agerpres

Foto principală: Valuri uriașe se zdrobesc de dig și de farul Roker în Sunderland, Marea Britanie, în urma furtunii Arwen

Foto interioară: Zăpadă și ger în valea Arkengarthdale, Marea Britanie, după furtuna Arwen

×
Subiecte în articol: blackout Arwen Marea Britanie
Parteneri
Perioada care nu va mai fi luată în calcul la pensii
x close