Antena 3 CNN Externe "Aşa e în Uniunea Europeană?". Blocaj la graniţă cu peste 1.300 de camioane, din cauza unei defecţiuni tehnice

"Aşa e în Uniunea Europeană?". Blocaj la graniţă cu peste 1.300 de camioane, din cauza unei defecţiuni tehnice

"Aşa e în Uniunea Europeană?". Blocaj la graniţă cu peste 1.300 de camioane, din cauza unei defecţiuni tehnice
03 Iul 2013   •   08:00

Peste 1.300 de camioane au stat la cozi interminabile la graniţa dintre Croaţia şi Serbia, din cauza unei defecţiuni tehnice. Proaspăt intrată în Uniunea Europeană, Croaţia a implementat un program modern de înregistrare a mărfurilor din vamă, însă calculatoarele au cedat.

Ca urmare a defecţiunii, graniţa dintre Croaţia şi Serbia a fost blocată ore în şir iar coada de vehicule s-a întins pe aproape 15 kilometri.

"Problema este că vama croată nu poate procesa un număr prea mare de camioane pentru că sistemul lor a căzut. Au fost nevoiţi să treacă la sistemul Uniunii Europene", a precizat un vameş sârb. 

Coada de camioane s-a întins pe aproape 15 kilometri, spre nemulţumirea şoferilor străini.

"Ce fel de ţară membră a Uniunii Europene mai e şi asta? Aşa e în Uniunea Europeană? Dacă era, am fi trecut imediat. Asta e şi problema. De două zile suntem blocaţi aici, de dimineaţă până seară", a afirmat un şofer nemulţumit.

Vameşii au reuşit până la urmă să remedieze problema tehnică, însă va mai dura cel puţin două zile până când traficul dintre cele două ţări va reveni la normal.

Croaţia a devenit luni cel de-al 28-lea membru al Uniunii Europene, la 20 de ani de la dezmembrarea Iugoslaviei.


×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close