Antena 3 CNN Externe Aşa se face LEGEA în Rusia. Omul din umbră care dirijează dreptatea în ţară. Ce le-a făcut poliţiştilor

Aşa se face LEGEA în Rusia. Omul din umbră care dirijează dreptatea în ţară. Ce le-a făcut poliţiştilor

Aşa se face LEGEA în Rusia. Omul din umbră care dirijează dreptatea în ţară. Ce le-a făcut poliţiştilor
de O.P.    |    24 Iul 2013   •   11:36

Este una din cele mai controversate ţări, însă cu toate astea a rămas în fruntea ierarhiei mondiale, fiind un adversar de temut pentru SUA şi China. Rusia este condusă de o mână de fier care are în jurul său oameni la fel de puternici ca şi preşedintele Putin.

Aici nu există DNA, DIICOT sau ANI, ci un singur om controlează verticalitatea celor 1,4 milioane de poliţişti din ţară. Numele său este Rashid Gumarovici Nurgaliev, general-colonel, ministrul Poliţiei şi al Afacerilor Interne, fost KGB-ist.



Pentru a face o cernere, Nurgaliev a comandat ca cei 1,4 milioane de poliţişti ruşi în frunte cu cei 340 de generali să fie trecuţi prin Comisia Specială de Reatestare  Profesională. Aici au fost verificaţi atât din punct de vedere profesional, medical, dar şi din punct de vedere al averilor dobândite.



Cei care nu au fost în măsură să-şi justifice averea au rămas fără ele, considerându-se că au fost furate, iar poliţiştii corupţi au luat drumul coloniilor de muncă de pe lângă Cercul Polar. O măsură drastică, dar eficientă, care a fost un exemplu pentru ceilalţi poliţişti.

În cele din urmă, din 1,4 milioane de poliţişti ruşi, au mai rămas 800.000. “Puţini, dar buni!” a remarcat mulţumit ministrul Nurgaliev.


Rashid Nurgaliev este un personaj extrem de îndrăgit în rândul ruşilor de rând, fiind cunoscut ca o persoană de o verticalitate ieşită din comun, ca un om imposibil de corupt.

Iată ce declara când a văzut averile poliţiştilor: “Dar pentru ce mai stăteau ăştia aici în Poliţie dacă ei erau milionari? Cine-i ţinea  pe aceşti indivizi  în funcţii? Şi ce rezultate aveau aceşti veritabili  oligarhi  ca simpli sergenţi de poliţie? Probabil că aveau nişte rezultate fenomenale şi erau dedicaţi cu trup şi suflet muncii de poliţie dacă, putrezi de bogaţi fiind, ei patrulau noaptea pe străzi ca să prindă hoţii! Vreau să văd rezultatele muncii  lor!”

Dacă ar fi să visăm oare câţi dintre poliţiştii din România ar mai fi în funcţii dacă în fruntea lor ar veni un om ca Nurgaliev?



×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close