Antena 3 CNN Externe O nouă tentativă de ucidere a lui Volodimir Zelenski. Membrii grupării erau deghizați în soldați ucraineni

O nouă tentativă de ucidere a lui Volodimir Zelenski. Membrii grupării erau deghizați în soldați ucraineni

Volodimir Zelenski a scăpat ca prin urechile acului de o nouă tentativă de asasinat!

O nouă tentativă de ucidere a lui Volodimir Zelenski. Membrii grupării erau deghizați în soldați ucraineni
Sursa foto: getty images
de Georgiana Adam    |    22 Mar 2022   •   12:35

O grupare condusă de un agent FSB a încercat să ajungă la Kiev pentru a-l ucide, însă a fost oprită la timp de serviciul ucrainean de contraspionaj militar.

Deghizați în soldați ucraineni, cei 25 de membri ai grupării au fost arestați la granița Ucrainei cu Slovacia și Ungaria. 

Încă de la declanșarea războiului, au existat numeroase tentative de asasinare a președintelui Ucrainei. 

Peste 400 de mercenari ruși au fost aduși în Ucraina pentru a-l lichida pe Volodimir Zelenski

La sfârșitul lunii februarie peste 400 de mercenari au fost aduși în Ucraina pentru a-l ucide pe președintele Volodimir Zelenski.

Principalul scop al acestora ar fi lichidarea președintelui Volodimir Zelenski și pregătirea terenului astfel încât Moscova să preia controlul. 

Unitățile Wagner sunt grupuri de combatanți recrutați privat, pentru misiuni care servesc intereselor Moscovei, care au fost asociați mult timp cu separatiștii din estul Ucrainei și despre care presa internațională a relatat că au fost desfășurați în trecut în Siria, Libia și Republica Centrafricană.

Guvernul rus a negat orice legături cu Wagner sau alți contractori militari privați. La câteva ore după ce au primit informația,  Kiev-ul a declanșat o operațiune ”dură” de 36 de ore pentru a mătura orașul de ”sabotorii ruși”.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close