Antena 3 CNN Externe Asasinarea lui Osama bin Laden, aprobată de Barack Obama printr-un bileţel

Asasinarea lui Osama bin Laden, aprobată de Barack Obama printr-un bileţel

Asasinarea lui Osama bin Laden, aprobată de Barack Obama printr-un bileţel
Sursa foto: Foto: EPA/Intact Images
11 Mai 2011   •   15:24
Fiii lui Osama ben Laden au denunţat "execuţia arbitrară" a tatălui lor şi cer eliberarea celor trei soţii şi a copiilor liderului taliban capturaţi la Abbottabad. Operaţiunea din Pakistan se pare că ar fi fost decisă de Barack Obama prin intermediul unui bileţel transmis generalului Ed Wilson sub privirile camerelor de luat vederi. Momentul a fost surprins de jurnaliştii italieni de la Rai News

Controversatul moment al aprobării acţiunii armate împotriva lui bin Laden ar fi avut loc în 29 aprilie, ziua în care Obama ar fi dat acordul final pentru acţiunea din Abbottabad. Preşedintele a fost surprins coborând din Air Force One cu un bilet pe care îl schimbă dintr-un buzunar în celălalt. Întâmpinat de generalul de brigadă Ed Wilson, şeful statului îi înmânează ceea ce pare a fi decizia oficială pentru acţiunea din Pakistan. Wilson îi răspunde lui Obama printr-o altă strângere de mână. De fapt, un alt schimb subtil de mesaje, surprins de jurnaliştii Rai News. În ziua următoare, pe 30 aprilie bin Laden era omorât.

În acest context, fiii lui Osama bin Laden acuză Statele Unite că l-au executat pe tatăl lor care ar fi meritat să fie judecat. Omar bin Laden cere şi eliberarea celor trei soţii prizoniere, care urmează să fie interogate de americani, şi a celor 13 copii capturaţi în urma operaţiunii din Abbottabad.

Pozele cu trupul neînsufleţit al liderului al Qaida vor fi prezentate mai multor oficiali americani la sediul CIA din Virginia, pentru a înlătura o parte dintre suspiciunile care încă planează asupra morţii lui bin Laden.
 


×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close