Antena 3 CNN Externe Asasinul dizidentului Gheorghe Ursu, suspectat de uciderea unei stewardese la Copenhaga, s-a predat

Asasinul dizidentului Gheorghe Ursu, suspectat de uciderea unei stewardese la Copenhaga, s-a predat

Asasinul dizidentului Gheorghe Ursu, suspectat de uciderea unei stewardese la Copenhaga, s-a predat
Sursa foto: sas
03 Mar 2010   •   18:57
Update: În urmă cu puţin timp, Marian Clită s-a predat la poliţiei suedeze, la Malmö. El şi-a predat documentele şi aşteaptă să i se aducă un traducător.

Poliţiştii danezi îl caută pe un român suspectat de uciderea unei însoţitoare de zbor norvegiene, la Copenhaga. Bărbatul, în vârstă de 58 de ani, este Marian Clită, acuzat în 2000 de uciderea dizidentului anticomunist Gheorghe Ursu.

Bărbatul ar fi fost surprins de camerele de supraveghere ale hotelului în care a fost găsit cadavrul.

Femeia, în vârstă de 42 de ani, era angajată a companiei aeriene SAS şi a fost găsită într-o cameră a hotelului Radisson Blu din Copenhaga, unde fusese bătută până la moarte, scrie cotidianul Politiken.

Violenţa crimei nu e deloc ieşită din comun pentru Marian Clită. Potrivit fostului procuror Dan Voinea, bărbatul era foarte violent.

?Era un tip care a trăit mai mult prin penitenciare? spune Voinea, care a anchetat una dintre cele mai cumplite crime ale infractorului. Cea a poetului şi disidentului Gheorghe Ursu.

?L-a omorât pe Ursu în arest. La ordinul colonelului Stănică l-a bătut pe Ursu până l-a omorât în arest? a povestit Voinea la Antena 1.

?A fost eliberat, culmea, condiţionat pentru buna purtare deşi el a omorât în arest. Anul trecut a fost prins în cartierul unde locuiesc eu, voia să dea foc casei în care locuiesc cu familia? a mai povestit fostul procuror.

Poetul şi dizidentul Gheorghe Ursu a fost ucis în închisoarea Rahova în noiembrie 1985, după ce fusese filat de securitate încă din anii '70.

Marian Clită a fost eliberat condiţionat în 2002, după ce, în 2000, fusese condamnat la 20 de ani pentru omucidere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: ucis roman stewardesa
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close