Antena 3 CNN Externe Asemănările șocante dintre ascensiunea lui Donald Trump și ascensiunea lui Adolf Hitler

Asemănările șocante dintre ascensiunea lui Donald Trump și ascensiunea lui Adolf Hitler

Asemănările șocante dintre ascensiunea lui Donald Trump și ascensiunea lui Adolf Hitler
22 Noi 2016   •   19:00

Donald Trump, președintele ales al SUA, are un limbaj similar cu cel al fostului dictator german Adolf Hitler, aprecia preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, în timpul campaniei prezidențiale.

"Limbajul utilizat de Donald Trump sugerează soluţii simpliste, de genul celor care au condus la scene oribile în istoria umanităţii. Aşa au ajuns la putere oameni precum Benito Mussolini şi Adolf Hitler", a declarat Pena Nieto într-un interviu acordat ziarului mexican Excelsior, în luna martie 2016.

Și referința se pare că nu este foarte departe de adevăr.

Neo-naziști din toată lumea s-au declarat încântați de victoria lui Trump în Statele Unite, care, susțin ei, ar fi foarte bună pentru cauza lor.

Și chiar dacă multă lume este în continuare speriată de venirea acestuia la putere, referințele și comparațiile cu istoria sunt și ele relevante în acest sens.

De exemplu, într-un articol de ziar din 1934, autorul textului scria că Adolf Hitler promitea “să facă Germania puternică din nou”, sloganul adaptat și folosit de Donald Trump în campania din 2016.

Articolul face parte dintr-o serie mai largă, denumită “Lideri moderni ai omenirii” și a apărut în ziarele din Statele Unite în 1934.

Articolul menționează povestea lui Hitler, a cărui ascensiune la putere a fost luată “în glumă”.

Ulterior, Hitler “a speculat nemulțumirile Germaniei”, se menționează în articol.

VEZI IMAGINEA DIN ZIARUL CITAT

×
Subiecte în articol: Donald Trump Adolf Hitler presedinte Mexic
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close