Antena 3 CNN Externe Asia, grav afectată de inundaţii. 430 de oameni au murit în Pakistan şi 900 în China (VIDEO)

Asia, grav afectată de inundaţii. 430 de oameni au murit în Pakistan şi 900 în China (VIDEO)

Asia, grav afectată de inundaţii. 430 de oameni au murit în Pakistan şi 900 în China (VIDEO)
31 Iul 2010   •   19:50

Inundaţiile fac ravagii în Asia. În Pakistan 430 de oameni au murit din cauza viiturilor şi alunecărilor de teren. ONU susţine că un milion de persoane au fost afectate de furia apelor. Situaţia este la fel de gravă în China. Aproape 900 de oameni şi-au pierdut viaţa din cauza inundaţiilor.

Sute de case şi mii de hectare de teren au fost inundate în nord-vestul Pakistanului. În Caşmir, principalul drum către China a fost închis şi sute de comunităţi au ajuns izolate.

?Suntem într-o situaţie foarte grea. Mulţi oameni au rămas pe acoperişurile caselor fără apă sau mâncare?.

Zeci de elicopetere ale armatei survolează zona zi şi noapte în căutare de supravieţuitori.

Autorităţile pakistaneze susţin că precipitaţiile sunt cele mai grave din ultimii 80 de ani. Meteorologii anunţă însă o îmbunătăţire a vremii pentru perioada următoare.

Situaţia rămâne disperată şi în China unde sute de oameni au murit, mii au fost evacuaţi, iar pagubele materiale se ridică la aproape 30 de miliarde de dolari.

?Când au venit inundaţiile am văzut case prăbuşindu-se. Mulţi oameni au rămas prinşi sub dărâmături. Alţii s-au refugiat pe acoperişuri, am văzut viiturile distrugând casele?.

Autorităţile chineze au declarat stare de urgenţă în mai multe zone din sudul ţării unde transporturile şi comunicaţiile nu mai funcţionează de mai multe săptămâni.

Antena 3

 

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close