Antena 3 CNN Externe Asistat social în Marea Britanie, posesor de vilă de lux şi maşini scumpe în România

Asistat social în Marea Britanie, posesor de vilă de lux şi maşini scumpe în România

Asistat social în Marea Britanie, posesor de vilă de lux şi maşini scumpe în România
Sursa foto: Foto: Video News
21 Noi 2010   •   17:56

Sărăntoc în Anglia, boier în România. Este povestea unui român care a reuşit să păcălească sistemul de ajutoare sociale din Marea Britanie cu peste 100.000 de lire sterline. Bărbatul a fost arestat şi condamnat la trei ani de închisoare.

În timp ce în Marea Britanie Ilie Schian era înregistrat ca asistat social, în România avea o vilă de lux cu nouă dormitoare şi un garaj plin de maşini scumpe. Potrivit cotidianului britanic The Independent, bărbatul a stat zece ani în Marea Britanie, timp în care reuşit să păcălească statul cu 113.000 de lire sterline.

Bărbatul a fost arestat de poliţia britanică în luna iulie. Anchetatorii susţin că Schian este suspectat şi că ar fi membrul unui grup de infractori care se ocupă cu traficul de copii. Se pare că Schian şi alţi membrii ai reţelei au exploatat peste 180 de copii în Marea Britanie.

În vârstă de 46 de ani, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare. Potrivit The Independent, Schian va fi repatriat în România pentru a-şi ispăşi pedeapsa.

 



×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close