Antena 3 CNN Externe Un asistent medical s-a îmbolnăvit de COVID-19 la o săptămână după vaccin. Explicația specialiștilor

Un asistent medical s-a îmbolnăvit de COVID-19 la o săptămână după vaccin. Explicația specialiștilor

Un asistent medical din California s-a îmbolnăvit de coronavirus după mai mult de o săptămână de când s-a vaccinat cu serul de la Pfizer.

Un asistent medical s-a îmbolnăvit de COVID-19 la o săptămână după vaccin. Explicația specialiștilor
de Georgiana Adam    |    31 Dec 2020   •   11:35

În replică, un expert medical şi producătorul american de vaccinuri susţin că organismul are nevoie de mai mult timp pentru a-şi întări imunitatea, după administrarea serului, potrivit reuters.com.

Totuşi, producătorul american de medicamente a declarat că Pfizer "va revizui toate informațiile disponibile despre acest caz și toate rapoartele despre orice diagnostic confirmat după vaccinare".

Medic: E posibil ca unele persoanele să fi contractat boala înainte sau imediat după vaccinare

"Pe baza studiului nostru de siguranță și eficacitate în faza 3, vaccinul oferă o anumită protecție împotriva COVID-19 în decurs de aproximativ 10 zile de la prima doză și substanțial mai mare după a doua doză, susținând astfel necesitatea celui de-al doilea vaccin", a explicat producătorul american de la Pfizer.

În plus, se mai arată în declaraţia acestuia, "este posibil ca unele persoanele să fi contractat boala chiar înainte sau imediat după vaccinare".

Declaraţiile vin după ce, Matthew W., în vârstă de 45 de ani, asistent medical la două spitale, a anunţat într-o postare pe Facebook pe 18 decembrie s-a vaccinat cu serul Pfizer, precizând presei că a avut dureri la braţ, dar nu şi alte efecte secundare.

Cum explică specialiştii acest caz

Șase zile mai târziu, în ajunul Crăciunului, asistentul s-a îmbolnăvit de COVID-19, după ce a fost la lucru. Mai întâi a avut frisoane, apoi dureri musculare și oboseală.

Medicul Christian Ramers, specialist în boli infecțioase la Family Health Centers din San Diego, spune că această situaţie nu este una neașteptată.

"Știm din studiile clinice privind vaccinul că va dura aproximativ 10 până la 14 zile până când veţi începe să dezvolți protecție împotriva vaccinului", a spus Ramers. 

"Prima doză credem că oferă aproximativ 50% protecţie și aveți nevoie de a doua doză pentru a ajunge până la 95%", a explicat medicul.
 

×
Subiecte în articol: Matthew W. vaccin COVID-19 california
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close