Antena 3 CNN Externe Asistentă medicală lovită cu pumnii și picioarele într-un autobuz, după ce le-a cerut unor adolescenți să poarte masca de protecție

Asistentă medicală lovită cu pumnii și picioarele într-un autobuz, după ce le-a cerut unor adolescenți să poarte masca de protecție

O asistentă medicală a fost victima violențelor unor adolescenți cărora le-a recomandat să poarte masca de protecție, în timp ce se aflau în autobuz, într-un oraș din Franța.

Asistentă medicală lovită cu pumnii și picioarele într-un autobuz, după ce le-a cerut unor adolescenți să poarte masca de protecție
Sursa foto: Pexels
de Claudia Simion    |    13 Aug 2020   •   19:00

"Poate că ar trebui să purtați masca de protecție". De la această solicitare formulată pe un ton binevoitor până la o bătaie în toată regula a mai fost doar un singur pas. Doi dintre agresori aveau doar 16 ani, potrivit Le Parisien.

Incidentul violent s-a petrecut marți, în jurul prânzului, în orașul Neuilly-sur-Marne, aflat la nord-est de Paris. Victima de aproximativ 30 de ani, asistentă medicală de profesie, știa mai bine decât oricine altcineva cât de grea e lupta cu COVID-19 și s-a gândit să le facă un bine adolescenților și celor cu care intrau în contact. Gestul ei, însă, nu a fost apreciat, ba din contră.

La doar câteva momente după ce li s-a tras atenția, tinerii au lovit-o pe asistentă cu picioarele, apoi i-au dat cu pumnii și au doborât-o la pământ, au confirmat surse din poliție.

Victima s-a ales cu numeroase răni și a ajuns la spital. Timp de cinci zile nu a fost în stare de nimic.

Doi dintre agresori au fost prinși la scurt timp și arestați

O patrulă a auzit țipete venind din autobuz, iar agenții au observat că înăuntru avea loc o luptă, a spus șeful Poliției. La fața locului au fost chemate imediat întăriri. Tinerii agresori erau încă acolo, lângă autobuz. Autoritățile au reușit să îl prindă pe unul dintre ei, iar ulterior a fost arestat un al doilea. Al treilea a reușit să scape, dar e căutat în continuare de oamenii legii.

Scena a fost filmată de camerele de supraveghere instalate în interiorul autobuzului. Șoferul a alertat autoritățile prin declanșarea alarmei care activează ascultarea discretă în autobuz.

Primarul orașului Neuilly-sur-Marne, Zartoshte Bakhtiari, a luat legătura cu victima și a dezvăluit că e foarte afectată de toată situația. „Este foarte afectată. Avea o atitudine foarte responsabilă. Purtarea unei măști este o responsabilitate colectivă", a precizat el, condamnând faptele celor trei tineri "inconștienți".

×
Subiecte în articol: Franta Neuilly-sur-Marne paris
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close