Antena 3 CNN Externe Asociatul lui Navalnîi, bătut cu ciocanul în faţa locuinţei sale din Lituania, unde trăieşte în exil

Asociatul lui Navalnîi, bătut cu ciocanul în faţa locuinţei sale din Lituania, unde trăieşte în exil

Un apropiat al lui Alexei Navalnîi, aflat în exil în Lituania, a fost bătut cu bestialitate, în faţa locuinţei sale. Opozantul a fost atacat cu un ciocan şi gaze lacrimogene de un agresor necunoscut.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Mar 2024   •   09:40

Leonid Volkov a fost atacat cu un ciocan și gaze lacrimogene în timp ce se afla în mașina sa, în faţa locuinţei sale din Vilnius, marți seară, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Yarmysh.

Presupusul agresor este necunoscut. Poliția lituaniană a fost informată despre incident și investighează cazul, potrivit Reuters.

Un alt membru al echipei lui Navalnîi, Ivan Zhdanov, a postat pe rețelele de socializare imagini cu Volkov cu partea inferioară a piciorului stâng însângerată și cu ceea ce părea a fi o vânătaie la tâmplă.

Întrebat dacă agresorul a strigat ceva, Zhdanov a spus: "Totul s-a întâmplat în tăcere". "Bineînțeles că acesta este un atac politic". Soția lui Volkov a declarat că acesta s-a întors acasă de la spital cu o mână sau un braț rupt, adăugând că nu putea să meargă din cauza loviturilor de ciocan la picior.

Volkov a trăit în afara Rusiei timp de câțiva ani pentru propria siguranță și a fost șeful de cabinet al lui Navalnîi până când liderul opoziției a murit în închisoarea din Arctica rusă luna trecută. Volkov, în vârstă de 43 de ani, se confruntă, de asemenea, cu diverse acuzații motivate politic în Rusia.

El a fost președinte al Fundației Anticorupție a lui Navalnîi până anul trecut, când a demisionat în urma dezvăluirii faptului că a semnat scrisori prin care cerea Uniunii Europene să renunțe la unele sancțiuni impuse Rusiei.

×
Subiecte în articol: Alexei Navalnîi asociat batut Lituania
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close