Antena 3 CNN Externe Assad a făcut anunţul. E dispus să demisioneze, pentru rezolvarea crizei din Siria

Assad a făcut anunţul. E dispus să demisioneze, pentru rezolvarea crizei din Siria

Assad a făcut anunţul. E dispus să demisioneze, pentru rezolvarea crizei din Siria
Sursa foto: Foto: www.facebook.com
05 Oct 2015   •   14:43

Preşedintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat duminică, într-un interviu pentru postul de televiziune iranian Khabar TV, că nu ar ezita să demisioneze dacă aceasta ar duce la rezolvarea crizei din țara sa, dar că decizia trebuie să o ia poporul sirian.

 
"Această decizie (de plecare de la putere - n.r.) trebuie să fie luată de popor. De aceea le spun reprezentanților opoziției - dacă credeți că aveți dreptate, de ce nu convingeți de aceasta şi poporul sirian, iar el (poporul), prin instituțiile statului, prin alegeri, va decide cine va fi viitorul preşedinte", a declarat Al-Assad, transmite agenţia de presă rusă RIA Novosti, potrivit Agerpres.
 
"Vă spun din nou - dacă plecarea mea este soluția, eu o voi lua fără nicio îndoială", a declarat preşedintele Al-Assad, în interviul care a fost difuzat şi de agenția oficială siriană de presă Sana. 
 
"!Orice decizie a poporului sirian cu privire la viitorul țării va fi obligatorie pentru autoritățile Siriei, inclusiv pentru mine", a mai spus liderul de la Damasc, al cărui regim beneficiază în prezent de sprijin militar din partea Moscovei.
 
Potrivit acestuia, autoritățile siriene sprijină orice fel de măsuri politice în țară, în paralel cu lupta împotriva terorismului. Dar o decizie politică "nu poate exista", atât timp cât unele țări sprijină terorişti, a adăugat Bashar al-Assad.
 
Pe 30 septembrie, Rusia a lansat atacuri aeriene împotriva pozițiilor jihadiştilor de la gruparea Stat Islamic, precum şi asupra unor grupări rebele în Siria, susținând că doreşte să combată "terorismul". Ț
 
Ţările occidentale, care vor ca liderul sirian Bashar al-Assad să plece de la putere, suspectează Moscova că bombardează oponenții acestuia, inclusiv grupările opoziției considerate moderate de către Occident.

Siria se confruntă, începând din martie 2012, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 220.000 de morţi.
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close