Antena 3 CNN Externe Assad acuză intervenţii externe pentru haosul din Siria: Este un război creat în afara graniţelor

Assad acuză intervenţii externe pentru haosul din Siria: Este un război creat în afara graniţelor

Assad acuză intervenţii externe pentru haosul din Siria: Este un război creat în afara graniţelor
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
03 Iun 2012   •   12:22

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a declarat duminică, într-o intervenţie televizată, că ţara sa se confruntă cu un război creat din exterior şi că actele de terorism se înmulţesc, în ciuda măsurilor politice menite să stabilizeze situaţia, conform Reuters.

"Nu ne confruntăm cu o problemă politică pentru că dacă acesta ar fi fost cazul, clasa politică ar fi acţionat în consecinţă. Problema cu care ne confruntăm este o tentativă de a semăna conflict şi instrumentul acestui mecanism este terorismul", a declarat Assad în discurs.

"Problema cu care ne confruntăm este terorismul. Este un război creat din afara graniţelor", a conchis Assad.
   
Assad a subliniat că cei responsabili de "terorism nu sunt interesaţi de dialog sau reforme. Ei sunt însărcinaţi cu o misiune şi nu se vor opri până nu vor îndeplini această misiune sau până nu îi vom aresta".
   
"Siria este deschisă tuturor sirienilor, oricare ar fi opiniile lor, dar terorismul nu poate face parte din procesul politic şi trebuie să luptăm împotriva terorismului pentru a vindeca naţiunea. Vom continua să facem faţă cu tărie terorismului", a precizat el.
   
"Nu va exista compromis în lupta împotriva terorismului şi a celor care îl susţin", a mai spus preşedintele sirian, care nu recunoaşte mişcarea de contestare, asimilând-o "terorismului". "Securitatea naţiunii este o linie roşie", a adăugat el.
   
La începutul discursului său, preşedintele a salutat memoria "tuturor martirilor" din Siria, fie că sunt civili sau militari, subliniind că "sângele lor nu va fi curs în van".
   
La sosirea sa în Parlament, Assad a fost aplaudat de deputaţii reuniţi în prima sesiune după alegerile de la 7 mai. Un moment de reculegere a fost respectat în memoria "martirilor".
   
Peste 13.400 de persoane au murit în violenţele din Siria, de la începutul revoltei împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, la jumătatea lui martie 2011, şi până în prezent, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului (OSDO)

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close