Antena 3 CNN Externe Assange, despre filmul care are ca temă WikiLeaks: Sunt minciuni după minciuni

Assange, despre filmul care are ca temă WikiLeaks: Sunt minciuni după minciuni

Assange, despre filmul care are ca temă WikiLeaks: Sunt minciuni după minciuni
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    24 Ian 2013   •   17:37

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a criticat filmul despre site-ul pe care l-a creat, produs la Hollywood. Acesta consideră că filmul este plin de minciuni şi că face "propagandă masivă" contra sa.

Invitat să vorbească la o videoconferinţă organizată la Universitatea Oxford, Julian Assange, care este refugiat la Ambasada Ecuadorului de la Londra, a spus că a reuşit să facă rost de o copie a scenariului filmului "The Man Who Sold the World", care va fi lansat în noiembrie.
   
"Sunt minciuni după minciuni. Este un atac de propagandă masivă contra WikiLeaks şi a membrilor echipei mele", a spus militantul australian, scrie AFP.
   
Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, a mai spus că filmul aruncă "gaz pe foc", sugerând că Iranul fabrică o bombă nucleară.
   
Studiourile DreamWorks au anunţat, marţi, debutul filmărilor lungmetrajului în care britanicul Benedict Cumberbatch interpretează rolul lui Julian Assange, iar germanul Daniel Bruehl, pe cel al fostului purtător al său de cuvânt, Daniel Domscheit-Berg.
   
Compania DreamWorks a achiziţionat drepturile de ecranizare a două romane despre viaţa lui Assange, dintre care unul a fost scris de principalul colaborator al acestuia, Daniel Domscheit-Berg. Scenaristul Josh Singer, care a contribuit la succesul serialelor de televiziune "Fringe" şi "The West Wing", a scris scenariul pentru acest nou proiect cinematografic.

Bil Condon, regizorul ultimelor două filme din seria "Amurg/ Twilight", va regiza filmul despre Assange.
   

×
Subiecte în articol: Julian Assange film wikileaks
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close