Antena 3 CNN Externe Assange începe lupta în instanță împotriva extrădării în Suedia

Assange începe lupta în instanță împotriva extrădării în Suedia

Assange începe lupta în instanță împotriva extrădării în Suedia
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Feb 2011   •   09:39

Julian Assange începe lupta în instanță împotriva extrădării sale din Marea Britanie în Suedia. Fondatorul WikiLeaks  este acuzat că ar fi agresat sexual două suedeze.

Potrivit BBC News, Assange ar putea să susțină că procurorii suedezi nu au dreptul să emită niciun mandat de arestare pe numele lui, întrucât nu a fost încă acuzat. Avocații săi ar putea, de asemenea, să invoce motive care țin de drepturile omului.

Potrivit apărătorilor lui Assange, în cazul în care fondatorul WikiLeans va fi extrădat în Suedia, acesta ar putea fi executat sau încarcerat la Guantanamo.  Audierile referitoare la extrădarea lui Assange ar putea să dureze două zile.

Autorităţile suedeze cer extrădarea lui Assange în această ţară deoarece vor să îl audieze pe fondatorul site-ului Wikileaks în cadrul unei anchete pentru agresiune sexuală. Fondatorul Wikileaks este în prezent consemnat la domiciliu în Marea Britanie după ce a petrecut câteva zile în închisoare pentru acuzaţiile de viol aduse de două suedeze.

Julian Assange s-a născut la 3 iulie 1971, în Australia. A devenit cunoscut în întreaga lume pentru site-ul Wikileaks, al cărui fondator este. El şi-a făcut însă intrarea în lumea virtuală la 16 ani, în 1987, ca hacker. După ce a accesat ilegal mai multe site-uri, Assange a fost prins de poliţiştii australieni în 1991 şi amendat. După acest moment, Assange trece în tabăra "băieţilor buni" din lumea IT. Din 1994, a lucrat ca programator. În paralel şi-a terminat studiile. În 2006, Assange a pus bazele proiectului WikiLeaks. 


 

×
Subiecte în articol: Julian Assange extradare Suedia
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close