Antena 3 CNN Externe Assange: Internetul poate fi instrument de supraveghere. Fondatorul WikiLeaks va publica o carte

Assange: Internetul poate fi instrument de supraveghere. Fondatorul WikiLeaks va publica o carte

Assange: Internetul poate fi instrument de supraveghere. Fondatorul WikiLeaks va publica o carte
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    30 Noi 2012   •   13:54

Julian Assange, fondatorul site-ului WikiLeaks, va publica în martie 2013 cartea "Cypherpunks - Freedom and the Future of the Internet", tema fiind modul în care Internetul poate fi un instrument de supraveghere a persoanelor, potrivit Mediafax.

Cartea conţine conversaţii între australianul refugiat de cinci luni în ambasada ecuadoriană de la Londra şi specialişti în domeniul Internetului - Jacob Appelbaum, expert american în securitatea informatică, Andy Müller-Maguhn, specialist german în tehnici de supraveghere şi criptare cibernetică, şi francezul Jérémie Zimmermann, purtătorul de cuvânt al asociaţiei europene Quadrature du Net.

Conform site-ului Actualitte.com, cartea va avea titlul în limba engleză "Cypherpunks - Freedom and the Future of the Internet" ("Rebeli cibernetici - Libertate şi Viitorul Internetului").

În franceză, cartea va apărea la Editura "Robert Laffont" şi se va intitula "Manuel d'insurrection. Comment Internet nous surveille" ("Manual de rebeliune. Cum ne supraveghează Internetul").
   
Cartea îi descrie pe "rebelii cibernetici" ca fiind apărători ai drepturilor cetăţenilor care utilizează metode de codificare electronică pentru a proteja comunicaţiile de spionajul corporatist şi guvernamental.

Julian Assange, în vârstă de 41 de ani, este refugiat în ambasada Ecuadorului din Londra pentru a evita extrădarea în Suedia, unde este acuzat de presupuse agresiuni sexuale.

Assange, jurnalist şi activist pentru drepturi civice, respinge acuzaţiile din Suedia, afirmând că autorităţile de la Stockholm doresc să îl extrădeze în Statele Unite, unde este acuzat de publicarea a zeci de mii de mesaje diplomatice şi militare secrete pe site-ul WikiLeaks.

×
Subiecte în articol: carte
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close