Antena 3 CNN Externe Atac armat asupra unui restaurant american din sudul Libanului. Nu au existat victime

Atac armat asupra unui restaurant american din sudul Libanului. Nu au existat victime

Atac armat asupra unui restaurant american din sudul Libanului. Nu au existat victime
Sursa foto: Foto: Agerpres/XINHUA
19 Sep 2012   •   18:49

Mai mulţi bărbaţi înarmaţi au deschis focul asupra unui restaurant KFC din Nabatiyeh, în sudul Libanului, miercuri dimineaţa, fără a provoca însă victime, a anunţat un oficial din cadrul serviciilor de securitate, citat de AFP.
   
Atacul a avut loc înainte de deschiderea restaurantului, pe fondul protestelor faţă de un film care denigrează islamul şi musulmanii, realizat şi produs în Statele Unite.
   
Vineri, un manifestant a fost ucis şi alţi 25 au fost răniţi la Tripoli, în nordul Libanului, în confruntările dintre forţele de securitate şi islamişti sunniţi care au incendiat un alt restaurant al lanţului american în semn de protest faţă de film.
   
Filmul "Innocence of Muslims" ("Inocenţa Musulmanilor") a provocat indignare în rândul a numeroşi musulmani libanezi, iar mişcarea şiită Hezbollah le-a cerut să manifesteze miercuri seara în oraşul Tyr.
   
Un lider religios sunnit Ahmed al-Assir a cerut organizarea unei manifestaţii în centrul Beirutului, vineri, pentru a protesta faţă de "atacurile împotriva musulmanilor".
   
Luni, Statele Unite au reînnoit apelul adresat cetăţenilor lor de a nu merge în Liban şi au suspendat bursele pentru studenţii americani în această ţară.
   
Aproximativ 30 de persoane au murit în total în lumea arabă şi musulmană în violenţele legate de acest film din care un fragment de 14 minute a fost publicat pe Internet.



   

×
Subiecte în articol: Liban
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close