Antena 3 CNN Externe Atac armat în faţa Palatului Dolmabahce din Istanbul

Atac armat în faţa Palatului Dolmabahce din Istanbul

Atac armat în faţa Palatului Dolmabahce din Istanbul
Sursa foto: Foto: twitter.com/hashtag/dolmabahce
19 Aug 2015   •   15:37

Doi indivizi au deschis focul în faţa Palatului otoman Dolmabahce din Istanbul, o importantă atracţie turistică din metropola turcă, anunţă surse citate de site-ul agenţiei AP.
  
Potrivit agenţiei de ştiri Dogan, indivizii au tras focuri de armă spre agenţii de securitate staţionaţi la intrarea în Palatul Dolmabahçe, datând din perioada otomană.
  
Nicio persoană nu a fost rănită în incident, iar autorii atacului au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de terorism.
   
Palatul Dolmabahçe - situat în cartierul Beşiktaş din Istanbul, în partea europeană a oraşului - a fost principalul complex administrativ al Imperiului Otoman în perioada 1856 - 1922.
   
Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic a îndemnat poporul turc, într-o înregistrare video difuzată marţi, să îl înlăture de la putere pe preşedintele "trădător" Recep Tayyip Erdogan, pe care îl acuză că a vândut Turcia "americanilor şi ateilor kurzi".
   
Mesajul video, transmis de un "emir" al reţelei teroriste Stat Islamic care vorbea în limba turcă, a fost o reacţie la bombardamentele Turciei împotriva poziţiilor islamiste din Siria şi la oferirea bazei aeriene Incirlik pentru tranzitul avioanelor militare americane.

 

×
Subiecte în articol: Istanbul incident armat terorism atac armat
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close