Antena 3 Externe Atac armat în Mali: 14 persoane au murit, între care și un copil

Atac armat în Mali: 14 persoane au murit, între care și un copil

17 Ian 2020   •   12:40
Atac armat în Mali: 14 persoane au murit, între care și un copil

Militanţi înarmaţi au ucis 14 persoane, între care şi un copil, în Mali, a declarat vineri un ofiţer din armată, citat de DPA.

Bărbaţi înarmaţi au atacat miercuri noapte satul Sinda din regiunea Mopti din centrul ţării, omorând localnici cu puşti de vânătoare şi furând animale, a afirmat, sub protecţia anonimatului, un ofiţer militar de rang înalt.

Motivul atacului era în continuare necunoscut vineri, neexistând niciun comentariu oficial asupra incidentului.

Zonele din centrul şi nordul Mali se confruntă cu regularitate cu erupţii de violenţă şi de atacuri în urma loviturii de stat militare din 2012 prin care grupări rebele separatiste şi mai apoi militanţi afiliaţi reţelei Al-Qaeda au preluat controlul asupra regiunii.

Operaţiuni militare franceze şi africane, alături de eforturi ale armatei maliene i-au alungat pe militanţi şi au restabilit controlul guvernamental în zonă, dar activităţile rebelilor şi operaţiunile militare continuă în alte regiuni, în ciuda semnării a diferite acorduri de pace. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close