Antena 3 CNN Externe Atac armat la o universitate din Pakistan. Cel puțin 30 de morți în atacul revendicat de talibani

Atac armat la o universitate din Pakistan. Cel puțin 30 de morți în atacul revendicat de talibani

Atac armat la o universitate din Pakistan. Cel puțin 30 de morți în atacul revendicat de talibani
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
20 Ian 2016   •   13:00
UPDATE 13.00 - Cel puţin 30 persoane au murit în atacul de la Universitatea Bacha Khan din oraşul Charsadda, atac care a fost revendicat de talibani, informează The Guardian.

Poliţia şi armata au fost mobilizate şi trimise în zonă, unde au avut loc confruntări cu atacatorii înarmaţi. Potrivit armatei pakistaneze, patru atacatori au murit.

Atacul a avut loc la puţin timp după începerea cursurilor în Universitatea Bacha Khan din oraşul Charsadda, situat la circa 35 de kilometri de oraşul Peshawar, potrivit comisarului-adjunct, Tahir Zafar.


UPDATE 10.00 -
  Atac armat în desfăşurare în campusul unei universităţi din Pakistan. Cel puțin 21 de persoane au fost ucise și alte zeci au fost rănite, informează CNN.

Purtătorul de cuvânt al trupelor terestre pakistaneze, Asim Bajwa, a declarat că patru atacatori au fost uciși.

Forțele de ordine continuă să caute posibilii atacatori rămaşi în campus, dar nu s-au mai înregistrat focuri de armă.


Un grup de atacatori înarmați neidentificați a atacat miercuri o universitate în nord-vestul Pakistanului, a indicat pentru AFP vicepreședintele instituției, precizând că atacul este în curs de desfășurare.

'Poliția mi-a spus că schimburile de foc continuă în campus'-ul universitar, a indicat agenției franceze de presă Fazal Raheem Marwat, vicepreședintele Universității Bacha Khan din Charsadda, un oraș situat la aproximativ 50 km de Peshawar, dar fără să poată să ofere precizări despre eventualele victime.

În același timp, agenția de știri Reuters relatează că două explozii s-au auzit miercuri la universitatea din Charsadda, în nord-estul Pakistanului, unde mai devreme a fost anunțat un atac armat cu implicarea mai multor atacatori.



×
Subiecte în articol: pakistan
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close