Antena 3 CNN Externe Atac armat la Tel Aviv, cel puțin 5 persoane au fost ucise

Atac armat la Tel Aviv, cel puțin 5 persoane au fost ucise

Un arab înarmat a ucis marți cel puțin cinci persoane într-o suburbie din Tel Aviv înainte de a fi împușcat mortal, a anunțat serviciul național de ambulanță, acesta fiind cel mai recent dintr-o serie de atacuri mortale în Israel, relatează Reuters.

Atac armat la Tel Aviv, cel puțin 5 persoane au fost ucise
Sursa foto: ynetnews.com/ Dana Kopel
de Claudia Popovici    |    29 Mar 2022   •   22:41

O înregistrare video de amatori difuzată de posturile de televiziune israeliene arată un bărbat îmbrăcat în negru și amenințând cu o pușcă de asalt mergând pe o stradă din Bnei Brak, un oraș ultraortodox evreiesc de la periferia capitalei comerciale a Israelului.

Rapoartele presei israeliene, care citează oficiali de securitate neidentificați, au declarat că atacatorul era un palestinian dintr-un sat din apropierea orașului Jenin din Cisiordania ocupată.

În Bnei Brak, martorii au declarat că atacatorul a început să tragă în balcoanele apartamentelor și apoi în oamenii de pe stradă și într-o mașină.

Serviciul de ambulanță a declarat că acesta a împușcat mortal cinci persoane, ridicând la 11 numărul israelienilor uciși de atacatori arabi în ultima săptămână.

"Teroristul a fost lichidat", a declarat purtătorul de cuvânt al ambulanței, Zaki Heller. Poliția a declarat că ofițerii l-au împușcat mortal pe atacator.

Nu a existat o revendicare imediată a responsabilității pentru atac.

Săptămâna trecută, un cetățean arab din Israel a ucis patru persoane într-un atac cu armă albă și o mașină în orașul Beersheba, în sudul țării, înainte de a fi împușcat mortal de un trecător. Autoritățile israeliene au declarat că acesta era un simpatizant al Statului Islamic.

Duminică, în timp ce un summit israeliano-arab se întrunea în sudul Israelului, un atacator arab, locuitor al unui oraș din nordul țării, a împușcat și ucis doi ofițeri de poliție în Hadera, un oraș situat la aproximativ 50 km nord de Tel Aviv. Alți ofițeri l-au împușcat și l-au ucis.

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea pentru atacul din Hadera.

Oficialii israelieni au avertizat în legătură cu o creștere a numărului de atacuri în perioada premergătoare lunii aprilie a lunii sfinte musulmane a Ramadanului.

×
Subiecte în articol: Tel Aviv atac armat victime
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close