Antena 3 CNN Externe Atac armat într-un mall din Dallas, Texas | Mai mulţi oameni au fost împuşcaţi mortal, atacatorul a fost ucis

Atac armat într-un mall din Dallas, Texas | Mai mulţi oameni au fost împuşcaţi mortal, atacatorul a fost ucis

Un bărbat înarmat a împușcat și a ucis opt persoane și a rănit cel puțin alte șapte într-un centru comercial aglomerat la nord de Dallas, a anunțat poliția.

de Georgiana Adam    |    07 Mai 2023   •   07:45

Bărbatul înarmat, despre care autoritățile au declarat că, în opinia lor, a acționat singur și al cărui motiv nu se cunoaște încă, a fost ucis de un ofițer de poliție după ce a început să tragă în fața mall-ului Allen Premium Outlets din Allen, Texas, a declarat șeful poliției orașului, Brian Harvey.

Șeful departamentului de pompieri din Allen, Jon Boyd, a declarat că departamentul său a transportat cel puțin nouă victime cu răni prin împușcare la spitalele din zonă, potrivit Reuters.

Două dintre aceste persoane au murit la spital, a declarat ulterior Boyd. Trei dintre victime se aflau în stare critică, iar alte patru erau stabile.

Medical City Healthcare, care administrează 16 spitale în zonă, a declarat într-un comunicat că centrele sale de traume tratau opt dintre victimele rănite, cu vârste cuprinse între 5 și 61 de ani, notează Mediafax.

Judecătorul comitatului Collin, Chris Hill, cel mai înalt oficial ales din comitatul în care se află Allen, a lăudat poliția, dar și-a exprimat furia profundă față de "cei care ar face rău în comunitatea noastră, în curtea noastră".

Separat, poliția din orașul Frisco, Texas, aflat în apropiere, a declarat că a evacuat centrul comercial Stonebriar sâmbătă târziu, după ce a primit informații despre focuri de armă trase acolo.

Imaginile au arătat sute de oameni ieșind calm din centrul comercial, situat la aproximativ 40 km nord-est de Dallas, după ce au avut loc violențele, mulți dintre ei cu mâinile ridicate, în timp ce zeci de polițiști stăteau de pază.

Un martor ocular neidentificat a declarat pentru postul local de televiziune WFAA TV, afiliat ABC, că bărbatul înarmat "se plimba pe trotuar doar... trăgând cu arma afară" și că "în mare parte trăgea cu arma peste tot".

Guvernatorul Texasului, Greg Abbott, care a calificat împușcăturile drept o "tragedie de nedescris", a declarat că statul este pregătit să ofere orice asistență de care ar putea avea nevoie autoritățile locale.

Allen, Texas, este o comunitate de aproximativ 100.000 de locuitori.

Împușcăturile în masă au devenit un lucru obișnuit în Statele Unite, înregistrându-se numai în acest an cel puțin 198, cele mai multe în acest moment din 2016, potrivit Gun Violence Archive.

×
Subiecte în articol: atac armat Dallas Texas SUA
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close