Antena 3 CNN Externe Atac armat cu mai multe victime la un liceu din Texas. Trăgătorul a fost identificat, dar reușit să fugă. Scene de haos în sălile de clasă

Atac armat cu mai multe victime la un liceu din Texas. Trăgătorul a fost identificat, dar reușit să fugă. Scene de haos în sălile de clasă

Un atac armat a avut loc la liceul Timberview din statul american Texas, anunță presa din SUA.

Atac armat cu mai multe victime la un liceu din Texas. Trăgătorul a fost identificat, dar reușit să fugă. Scene de haos în sălile de clasă
Sursa foto: fox4news.com
de Adrian Iclozan    |    06 Oct 2021   •   18:59

Un trăgător a fost raportat, miercuri dimineață, în campusul unității școlare, care a fost plasată sub lockdown, studenții și profesorii baricadându-se în sălile de clasă.

Poliția a anunțat că a ajuns la fața locului.

UPDATE 19:40 Trăgătorul a fost identificat

Cel puțin patru persoane au fost împușcate în incidentul armat de la liceul Timberview iar trei dintre acestea au fost internate în spital, relatează presa din SUA.

Poliția din Arlington a anunțat că incidentul armat a fost precedat de o ceartă între doi elevi ai liceului. Unul a scos un pistol și a început să tragă. Identitatea acestuia a fost dezvăluită de autorități. 

Este vorba de Timothy George Simpkins. La ora acestei actualizări, Simpkins era încă în libertate. Este considerat înarmat și periculos.

Poliția a precizat că, potrivit ultimelor informații, suspectul conduce un automobil Dodge Charger, al cărui număr de înmatriculare este cunoscut autorităților.

UPDATE 19:20 Atacatorul ar fi reușit să fugă

Agenții serviciilor de securitate caută un suspect înarmat, afirmă surse locale. Conform unor surse citate de postul ABC News, autorul atacului a reușit să fugă din liceu.

Perimetrul incidentului este în prezent securizat.

Rezidenții intervievați de presa locală se declară șocați de evenimentul violent.

"Tocmai m-am întors de la muncă. Încercam să mă relaxez, când am primit un sms de la fiica mea. Suntem derutați, nu știm ce se întâmplă. E prea aproape de casă. Nu ne-am gândit niciodată că așa ceva s-ar putea întâmpla aici", spune Akhere Isenalumhe, conform FOX 4.

Fiica sa este elevă la liceul Timberview.

Liceul este localizat în Arlington, dar aparține de districtul școlar Mansfield.

UPDATE 19:15 Elevii au fost evacuați de poliție și duși la un centru din apropiere. Există victime

Postul FOX 4 relatează că trei persoane au fost împușcate și transportate la spital, fără a preciza gravitatea rănilor. De asemenea, nu se știe în acest moment dacă sunt morți în urma incidentului.

Postul TV notează o masivă prezență a poliției, pompierilor și paramedicilor în zona liceului.

Poliția a stabilit un punct de relocare a elevilor, care sunt transportați cu autobuzul la Mansfield Center for Performing Arts, situat în apropiere, pentru a fi reuniți cu familiile.

Știrea inițială

Un video a cărui autenticitate nu a putut fi, momentan, verificată, surprinde, aparent, momentele de haos din timpul atacului.

În cele 9 secunde ale înregistrării se aud, distinct, mai multe împușcături.

Camera surprinde elevii dintr-o sală de clasă care se adăpostesc.

Publicația Dallas News anunță mai multe victime dar nu este clar dacă este vorba de morți sau răniți.

Știrea se actualizează.

×
Subiecte în articol: atac armat Texas liceu
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close