Antena 3 CNN Externe Atac armat la universitate. Trei oameni au fost uciși după ce un bărbat a deschis focul la ceremonia de absolvire, într-o țară din Asia

Atac armat la universitate. Trei oameni au fost uciși după ce un bărbat a deschis focul la ceremonia de absolvire, într-o țară din Asia

Trei persoane au murit, duminică, într-un incident cu focuri de armă la ceremonia de absolvire a unei universități din regiunea capitalei filipineze.

Atac armat la universitate. Trei oameni au fost uciși după ce un bărbat a deschis focul la ceremonia de absolvire, într-o țară din Asia
Sursa foto: Twitter @SOtravia
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Iul 2022   •   17:06

Potrivit poliției, printre morți s-ar afla Rose Furigay, fosta primăriță din Lamitan, un oraș din sudul țării, regiune marcată de instabilitate.

Un suspect, care a fost rănit într-un schimb de focuri cu un ofițer de securitate al campusului universitar, a fost arestat după o urmărire cu mașina și află în custodia poliției, a precizat Remus Medina, șeful poliției din Quezon City.

Suspectul avea două pistoale asupra sa, a adăugat el.

Quezon face parte din regiunea capitalei Manila, un conglomerat de 16 orașe în care locuiesc peste 13 milioane de persoane.

Fosta primăriță, împușcată mortal la ceremonia de absolvire a fiicei sale

Furigay a fost împuscată mortal în timp ce se pregătea să asiste la ceremonia de absolvire de la Facultatea de Drept a Universității Ateneo de Manila, una dintre cele mai prestigioase din țară.

Fiica lui Furigay se număra printre absolvenți, conform relatărilor presei locale.

Ea a fost rănită, dar a supraviețuit atacului.

Celelalte două persoane ucise sunt un ofițer de securitate din campus și un bărbat neidentificat, a mai indicat poliția.

Suspectul, care nu avea rude la absolvire, era originar din orașul Lamitan, situat în provincia Basilan.

Aceasta este cunoscută drept un bastion al grupării extremiste pro-Islam Abu Sayyaf, notorie pentru răpiri și alte infracțiuni violente.

Universitatea a anulat ceremonia de absolvire după incidentul armat.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close