Antena 3 CNN Externe Au ucis 14 oameni și nimeni nu știe de ce. Motivul atacului sângeros din California rămâne necunoscut

Au ucis 14 oameni și nimeni nu știe de ce. Motivul atacului sângeros din California rămâne necunoscut

Au ucis 14 oameni și nimeni nu știe de ce. Motivul atacului sângeros din California rămâne necunoscut
de S.T.    |    04 Dec 2015   •   10:46

Anchetatorii nu au identificat încă motivul atacului sângeros din California, în care 14 oameni au fost ucişi, iar alţi 21, răniţi. Se ştie doar că agresorii, soţ şi soţie, erau americani de religie musulmană şi se cunoscuseră în timpul unui pelerinaj în Arabia Saudită. Iar bărbatul schimbase mesaje cu indivizi supravegheaţi de FBI pentru vederile lor radicale. Toate acestea nu sunt, încă, suficiente pentru a stabili că a fost vorba de un act de terorism.

Nimeni nu poate şti, deocamdată, ce i-a îndemnat pe Syed Farook şi pe soţia sa să deschidă focul asupra unei zecilor de oameni adunaţi la o petrecere de Crăciun. Mulţi dintre aceştia erau colegi, de ani de zile, cu Farook, inspector sanitar la primărie. În doar câteva minute, i-au devenit victime.

Supravieţuitorii atacului, mulţi răniţi în stare critică, erau atât de înspăimântaţi încât poliţiştii veniţi, primii, la faţa locului i-au convins cu greu să se lase evacuaţi.

Farook şi soţia sa au fost împuşcaţi mortal fără să dezvăluie motivul atacului lor criminal.

În locuinţa celor doi, poliţiştii au descoperit un adevărat arsenal: mai multe arme, procurate legal, mii de gloanţe şi 12 bombe artizanale. Toate acestea, ca şi legăturile lui Farook cu musulmani extremişti, ar întări versiunea unui atac terorist.

Experţii spun că un asemenea atac poate să nu aibă o singură cauză ci mai multe: motivaţiile politice sau religioase s-ar putea îmbina cu nemulţumirile de la locul de muncă.

×
Subiecte în articol: teroristi
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close