Antena 3 CNN Externe Atac chimic în Siria: Aviaţia siriană a bombardat un depozit al insurgenţilor ce conţinea substanţe toxice

Atac chimic în Siria: Aviaţia siriană a bombardat un depozit al insurgenţilor ce conţinea substanţe toxice

Atac chimic în Siria: Aviaţia siriană a bombardat un depozit al insurgenţilor ce conţinea substanţe toxice
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Apr 2017   •   09:35

Aviaţia siriană a lovit 'un depozit al teroriştilor' ce conţinea 'substanţe toxice', a anunţat miercuri Moscova, la o zi după atacul chimic care a avut loc în nord-vestul Siriei şi care a ucis zeci de persoane, inclusiv copii, scrie AFP

'Potrivit datelor obiective ale Controlului rus al spaţiului aerian, aviaţia siriană a lovit lângă Khan Shaykhun un mare depozit al teroriştilor', a precizat, într-un comunicat, Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, subliniind că acest depozit conţinea 'substanţe toxice'. 

Depozitul găzduia 'un atelier pentru fabricarea de bombe, cu substanţe toxice', a subliniat ministerul rus, fără a preciza dacă aviaţia siriană a lovit în mod voit sau accidental acest depozit. 

'Arsenalul de arme chimice a fost livrat de combatanţi veniţi din Irak', a adăugat Ministerul Apărării al Federaţiei Ruse, calificând informaţiile sale 'pe deplin fiabile şi obiective'. 

Cel puţin 72 de civili, printre care 20 de copii, au fost ucişi într-un raid aerian asupra oraşului Khan Shaykhun, fief al insurgenţilor şi jihadiştilor în nord-vestul Siriei. 

Coaliţia Naţională, importantă componentă a opoziţiei siriene, a acuzat 'regimul criminal al lui Bashar' că a efectuat acest raid cu 'obuze conţinând gaz chimic'. Ea a cerut Consiliului de Securitate al ONU să 'convoace o reuniune de urgenţă după această crimă şi să declanşeze imediat o anchetă'. 

Washingtonul, Londra şi Parisul au acuzat de asemenea Damascul, care neagă şi îi incriminează pe insurgenţi. OSDO a precizat că persoanele au decedat din cauza efectelor gazului, în special prin sufocare, dar organizaţia nu a fost în măsură să precizeze natura acestui gaz.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close