Antena 3 CNN Externe Atac cibernetic dat de un român în Spania | Cum a obţinut ilegal 39.000 de euro în câteva secunde

Atac cibernetic dat de un român în Spania | Cum a obţinut ilegal 39.000 de euro în câteva secunde

Escrocii se adaptează vremurilor actuale şi folosesc tehnologii moderne pentru a se îmbogății pe seama celor vulnerabili. Aşa a făcut şi un român care a obținut ilegal în câteva secunde 39.000 de euro. Iată ce metodă a aplicat.

Atac cibernetic dat de un român în Spania | Cum a obţinut ilegal 39.000 de euro în câteva secunde
Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    22 Iun 2023   •   18:01

Un român de 39 de ani, care locuiește în Comunitatea Madrid, din Spania, s-a ales cu acuzații pentru atac cibernetic după ce s-a folosit de două companii pentru a sustrage ilegal 39.000 de euro.

Mai exact, potrivit Gărzii Civile din Guadalajara, românul ar fi realizat o tranzacție economică efectuată de două companii.

Pentru asta, prin tehnologii moderne, românul a interceptat conversații și transferuri de date între cele două companii: una din Humanes și cealaltă din Logroño. Apoi s-a dat drept reprezentatul uneia dintre ele, a schimbat datele bancare și a primit banii care nu-i aparțineau, notează stiridiaspora.ro.

Citeşte şi: Topul celor mai periculoase atacuri cibernetice | Pot otrăvi sau opri furnizarea de apă | 90% dintre companii sunt vulnerabile

Când şi-au dat seama de înșelătorie cele două companii au depus o plângere. Ulterior, s-a demarat o anchetă care s-a încheiat cu investigarea și urmărirea penală a românului.

Acum el este acuzat de infracțiunea de înșelăciune și de fals în acte și a fost prezentat la tribunalul de instrucție numărul 3 din Guadalajara.

×
Subiecte în articol: roman Spania inselatorie
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close