x close

Atac cibernetic fără precedent! Poliţia israeliană a închis TOT accesul la internet

de G.C.P    |    25 Oct 2012   •   16:24
Atac cibernetic fără precedent! Poliţia israeliană a închis TOT accesul la internet 479

Poliţia israeliană a închis, miercuri după-amiază, toată reţeaua de internet naţională, ca urmare a unei informaţii de ultimă oră, conform căreia se pregăteşte un atac cibernetic care ar afecta toată baza de date a poliţiei din ţară. Există temeri că un virus ar fi infectat deja reţeaua, prin intermediul unui simplu CD sau al unui stick USB.

Organele centrale de conducere au ordonat fiecărei secţii de poliţie şi tuturor poliţiştilor să se deconecteze imediat de la orice provider de internet civil şi să acceseze cu atenţie softurile din computerele de la birou.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Israeliene, Micky Rosenfeld, a spus că investigatorii cercetează modalitatea în care au reuşit hackerii să spargă sistemul naţional de calculatoare, dar şi dimensiunile şi pagubele atacului, informează Jerusalem Post.

Rosenfeld a adăugat că se verifică dacă nu cumva breşa de securitate din sistemul informaţional a afectat întreaga reţea din teritoriu sau este vorba doar de câteva computere infectate cu virusul periculos.

Conform informaţiei venită prin sursele de protecţie internă ale poliţiei israeliene, în spatele acestui atac, de proporţii încă necunoscute , se află o organizaţie externă.

Citeşte mai multe despre:

virus
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati