Antena 3 Externe Un atac cibernetic a cauzat o pană generală de carburant, în Iran

Un atac cibernetic a cauzat o pană generală de carburant, în Iran

de Cerasela Stafie    |    26 Oct 2021   •   20:05
Un atac cibernetic a cauzat o pană generală de carburant, în Iran
Sursa foto: Twitter/ Am-La

Benzinăriile din Iran au fost închise brusc, marți. Distribuirea de carburant a suferit o întrerupere generalizată. Autoritățile au transmis că s-ar fi produs în urma unui atac cibernetic.

”Consiliul Suprem de Securitate Naţională confirmă că este vorba de un atac cibernetic împotriva sistemului informatic de distribuire a carburantului”, a anunțat televiziunea de stat, transmite AFP.

”Detalii despre atac şi originea acestuia fac obiectul unei anchete”, a adăugat, fără să fie făcute și alte precizări.

Atât presa din Iran, cât și rețelele de socializare au prezentat imagini cu cozi kilometrice la staţiile de alimentare cu carburant închise.

La câteva benzinării din Teheran, tehnicieni din cadrul Ministerului Petrolului au deconectat sistemele informatice, pentru a se putea distribui combustibilul manual.

Incidentul le-a amintit oamenilor de manifestațiile violente din Iran, petrecute cu doi ani în urmă, la 15 noiembrie, când a fost anunțată creșterea bruscă a preţului la benzină.

Autoritățile au ținut să-i liniștească: ”Guvernul nu are niciun plan să crească preţul la benzină şi oamenii nu ar trebui să-şi facă griji”, a declarat ministrul iranian de Interne, Ahmad Vahidi, într-o intervenţie la televiziunea de stat.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close